Winkelen is niet zo mijn ding. Ik bestel dan ook vaak on-line een lading kleding waarvan ik het overgrote deel weer terugstuur, ook voor de kinderen. Daar voel ik me echt wel eens schuldig over!

Winkelen? Dat is zó 2016!

Er wordt gefluisterd dat grote winkelketens retourzendingen liever vernietigen dan opnieuw verpakken. Ik hoop niet dat het waar is…

Gelukkig komt er in de toekomst een einde aan gesjouw met pakketten van Zalando, Bijenkorf of Wehkamp. Naar de winkel om kleding te passen met jengelende peuters en dwarse pubers hoeft niet meer en de sweatshops kunnen ook wel sluiten. We gaan namelijk thuis avondjurken, schoenen en pasta printen.

In de toekomst gaat het ongeveer zo; is je kind uit z’n sneakers gegroeid, dan download je een leuk model of je creëert met een app eenvoudig zelf een schoen. Het oude paar gooi je in je 3D-printer, die het materiaal keurig hergebruikt. Of je print je favoriete model eenvoudig een maatje groter!

winkelen met jengelende peuters en dwarse pubers

Bikini N12 van Continuum

Heeft je dochter een nieuwe bikini nodig? Geen probleem. De thuis-scanner scant haar maten en stuurt ze naar haar favoriete merk. On-line geeft ze nog even de kleur en afwerking door en met één druk op de knop heb je een digitaal ontwerp op maat in huis.

Tevreden? Dan betaal je, biometrisch natuurlijk. Je ontvangt het print-materiaal thuis en printen maar! Die bikini past altijd.

Voorlopig moet je voor een geprinte bikini nog behoorlijk diep in de buidel tasten; de bikini-top van de foto is van Continuum uit San Francisco en kost maar liefst 350 dollar.

Geen idee hoe zo’n 3D-printer werkt? Lees dan ook mijn blog over 3D printen. Of je gaat mee naar de Girls in Tech & Family Day en ziet het voor jezelf!

Foodini

Koken doen we natuurlijk ook niet meer, veel te ongezond. Je stopt gewoon een capsule met verse ingrediënten in je ‘Foodini’ e presto! Daar is je gerecht. Hier print de Foodini bijvoorbeeld een pizza.

De Foodini schijnt écht op de markt te komen (nog voor een redelijke prijs ook). Ik hou je op de hoogte!

Huisje, boompje, beestje

Oké, bovenstaande toepassingen zijn nog in een experimenteel stadium. Dat geeft mij mooi de tijd om aan het idee te wennen. Zelf kleding printen zie ik wel zitten, maar geprint eten? Hmmm… ik weet het nog niet. En ja ik geef het toe, soms is winkelen best gezellig.

Wat al wél mogelijk is, is jezelf printen in 3D. Veel leuker dan een foto in een lijstje! Als ik een eigen 3D-printer had, zou ik elk jaar een poppetje van de kinderen maken om ze letterlijk en figuurlijk te zien groeien. Dan print ik ook meteen ons huis, de katten en de hond en zet ik het geheel als een kerststalletje neer.

Kleding, schoenen, pizza… wat zou jij willen printen?

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren