De samenstelling van onze bagage is de laatste decennia nogal veranderd. Waar we vroeger misschien transistorradiootje meenamen, reserveren we tegenwoordig een tas voor alle smartphones, koptelefoons, opladers, tablets en laptops. Met al die technologie is een powerbank een onmisbaar onderdeel van onze bagage geworden. Maar welke heb je nodig?

Moderne bagage

Tassen ingepakt? Klaar voor vertrek! Eenmaal onderweg begint de vakantie pas echt. Ongeacht of je met de auto op vakantie gaat, met de trein, het vliegtuig of op de fiets, er komt een moment waarop de accu van één van je gadgets het begeeft. Geen WhatsApp, geen Instagram, niks muziek streamen, nada, niets, noppes!

Een stopcontact onderweg

Ook al leg je ruim voor vertrek alle smartphones aan de lader, het is vaak niet genoeg voor de hele reis. Daarom is een  powerbank – net als natte doekjes en een flesje water – tegenwoordig een vast onderdeel van je bagage. Doe jezelf dus een plezier en zorg dat je naast de laders en kabels ook de juiste powerbank in je bagage stopt. Want niemand zit te wachten op een lege batterij, en tieners al helemaal niet!

Welke powerbank heb je nodig? 

1: een kleintje

Deze zijn vaak zo groot als een USB-stick of een sleutelhanger. Capaciteit: van 1000mAh tot 20.000mAh. Perfect voor in een kleine tas of rugzak. Of gewoon voor in je zak. Ook handig voor op festivals!

2: een grote(re)

Heb je er één van 10.000 of meer mAh dan kun je het toestel vaker dan één keer opladen of meerdere toestellen (ook tegelijkertijd) laden. Let er wel op dat je de juiste aansluiting en/of verloopplug kiest.

3: de Solar powerbank

Ga je kamperen of vertrek je naar een afgelegen gebied? Dan kies je het best een solar powerbank. Een goede dosis langdurige zon is dan genoeg om te kunnen laden.

4: de Qi powerbank

Deze powerbank kun je draadloos opladen. Superhandig! Met zo’n lader leg je simpelweg je telefoon op de lader. Je gebruikt dus geen kabel. Deze manier van opladen werkt door middel van magnetische inductie. Niet alle telefoons ondersteunen deze technologie, dus check goed de specificaties van je telefoon.

Dit is de Top 10 best beoordeelde Powerbanks op BOL.com.

Klaar voor vertrek?

Controleer nog even of je powerbank wel in je handbagage zit, en niet per ongeluk in de koffer is beland. Want dan heb je er natuurlijk nog niets aan. Iedereen alles opgeladen? Dan kunnen we eindelijk op weg. Bon voyage!

See you here,
CoolhuntMom