Ik geef mijn kinderen voor de feestdagen of een verjaardag liever één cadeau waar ze echt iets aan hebben dan vier mweh-cadeautjes. Het is best een zoektocht om iets goeds te vinden! Het uitzoekwerk heb ik voor je gedaan. Alsjeblieft, 7 tips voor educatief en innovatief speelgoed. Misschien zit er iets voor je bij?

Voor op de verlanglijstjes: 7 x innovatief speelgoed

Dit zijn de cadeautjes die ik vond:

  1. Paco Sako (innovatief schaken)
  2. RoboMaker (robots bouwen en coderen)
  3. Bunchems (knutselen)
  4. Escape Room The Game (bordspel, gezelschapsspel)
  5. Meccano Meccanoid (constructie, coderen, spelen)
  6. Osmo (tekenen, spelletjes, coderen met iPad)
  7. Sphero (coderen, programmeren, stunten)

1: Paco Sako

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. In plaats van dat de schaakstukken worden geslagen, worden ze omarmd!  Zo vorm je gecombineerde stukken. Ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Felix Albers.

2: RoboMaker – het leerzame robotica laboratorium

In je eigen laboratorium zet je stapsgewijs 3 verschillende robots in elkaar. Elke robot heeft zijn eigen uitdagingen. Het wordt steeds een beetje moeilijker om de robot te maken en te besturen.

3: Bunchems BunchBot

‘Bunchems’ is een knutselpakket met kleurrijke balletjes die aan elkaar blijven haken. Zo breng je je ideeën in 3D tot leven, zoals dit schattige robotje.

4: Escape Room the Game

In een escaperoom ontrafel je samen een mysterie. Je zoekt naar verborgen aanwijzingen en lost raadsels op. Met bordspel ‘Escape Room the Game’ heb je de spanning en het mysterie van een echte escaperoom, maar dan gewoon thuis.

5: Meccano Meccanoid

Meccanoid G15 is een slimme vriendje met spraakherkenning. Zijn intelligentie wordt gevormd door jouzelf. Hij vertelt grappen, speelt spelletjes en kent meer dan 1000 voorgeprogrammeerde zinnen en geinige opmerkingen. Een leuke en toegankelijke kennismaking met robot-technologie en programmeren.

6: Osmo

osmo-starterspakket

Osmo starterspakket

Over Osmo schreef ik eerder een uitgebreid blog. Wat een leuk ding!

Een uitbreiding van dit pakket is Osmo Coding. Met dit spel leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van coderen en programmeren.

7: Sphero

Sphero is een op afstand bestuurbare robotbal waarmee je speelt en leert tegelijkertijd. Via de app leer je – al spelend – de basis van programmeren. Er zijn inmiddels veel verschillende Sphero’s, zoals deze.

Heb jij een tip voor innovatief speelgoed?

Weet jij nog een leuk cadeau, laat je het dan weten onder dit blog?
Zo helpen we elkaar een beetje, nietwaar?

See you here,
CoolhuntMom