Ik kreeg een tip om eens te kijken op dit-ben-ik, een een initiatief waar mijn interesse voor technologie, ouderschap en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. Op deze website kun je lekker al je mislukkingen, tekortkomingen en verlangens laten zien, in plaats van altijd maar het perfecte plaatje op social media. 

De schoonheid van imperfectie

dit-ben-ikWebsite dit-ben-ik is een initiatief van Sikko Gerkema en Martin Cornelissen. Zij zien hun kinderen worstelen met hun zelfbeeld en de invloed van social media, waar alles perfect moet zijn.

Sikko en Martin bedachten dat het hoog tijd is voor een plek waar we onze mislukkingen, tekortkomingen en verlangens kunnen laten zien. En daarom begonnen zij deze website, samen met hun dochters Cato en Norah.

Ze schrijven:

“De godganse dag delen we van alles en nog wat. Maar hoe vaak gaat dat nog over wat ons echt raakt, over wie we echt zijn? Moet je zijn wie je denkt dat je moet zijn, of mag je zijn wie je bent? Want als je jezelf omarmt dan word je een stuk gelukkiger.”

Hier ben ik het helemaal mee eens!

Wabi-sabi

dit-ben-ikOp dit-ben-ik nodigen Sikko, Martin, Norah en Cato je uit om jezelf te accepteren zoals je bent. Hoe? Door het maken van een eerlijk zelfportret. De opbouw staat al klaar, je hoeft alleen nog de lege plekken in te vullen. Zelf hebben ze al een voorzet gedaan.

dit-ben-ik nodigt je uit om jezelf te accepteren zoals je bent met al je onvolkomenheden.
Japanners noemen het wabi-sabi, de schoonheid van imperfectie.
Als je portret klaar is stuur je het als pdf-je naar je emailadres. Tenzij je er voor kiest om het te delen, krijgt niemand anders het te zien.

Ik ben goed zoals ik ben

Die typefout in mijn dit-ben-ik zelfportret hiernaast. Laat ik die staan of ga ik echt alles opnieuw doen omdat ik bang ben dat jullie denken… [vul maar in] of [vul maar in]? Nope. Ik kies er liever voor om wat anders te doen met mijn kostbare tijd. Wabi-sabi, nietwaar?
Benieuwd naar jouw eigen portret? Ga dan naar de website dit-ben-ik.nl en vul hem in. Wie nodig jij uit om een eerlijk zelfportret te maken?

See you here,
CoolhuntMom