Uit eten gaan is lang hetzelfde geweest, maar dat staat op het punt te veranderen. Een 3D-menukaart, een slimme tafel en een virtuele chef zijn de nieuwste ontwikkelingen binnen de horeca. Zo wordt ouderwets ‘uit eten’ een heuse technologische experience.

Technologie in de horeca: van 3D-menukaart tot virtuele chef.

Waar je eerst in een restaurant nog moest bepalen waar je zin in had aan de hand van de geprinte menukaart of het bord van de buren, zie je voortaan exact wat je gaat bestellen met de (gratis) FoodStory-app, die de gerechten gewoon op tafel projecteert.

FoodStory werkt met het sterk opkomende Augmented Reality, waarbij virtuele dingen in de echte wereld worden geplaatst. Nu dus ook je salade, pasta of kikkerbilletjes.

 

 

Multi-touch tafel

De Multi-touch tafel is een interactieve tafel met onder andere een digitale menukaart. Zo is het mogelijk om zelf je gerecht te samen te stellen.

De tafel is bedoeld als een compleet bestel- en entertainmentsysteem voor horeca, winkelcentra en vliegvelden. Het ziet er uit als een enorm tablet op een statief en werkt ook op dezelfde manier.

Je kunt zelfs betalen door je telefoon of creditkaart langs de tafel te halen.

 

Le Petit Chef

Le Petit Chef is de kleinste (virtuele) chef ter wereld.

Als gast volg je het verhaal van Le Petit Chef dat op jouw bord geprojecteerd wordt. Je ziet de kleine chef op tafel op zoek gaan naar ingrediënten, die hij vervolgens omtovert tot jouw gerecht. Vervolgens wordt – voor het verhaal doorgaat – het echte gerecht geserveerd.

Dit zou ik zelf ook wel eens willen beleven. Helaas komt Le Petit Chef alleen langs bij de meest prestigieuze restaurants.

 

Van uit eten tot experience

De 3D-menukaart, slimme tafel en Le Petit Chef spelen in op de nieuwste trend; van doodgewone bezigheden als uit eten of shoppen ‘een unieke belevenis’ maken. Straks kun je je gerecht ook nog ruiken en loopt het water je helemaal in de mond!

Wat vind jij van deze ontwikkelingen? Interessant of onzin?

See you here, 
CoolhuntMom