Ik vind tekenen, kleuren en creëeren heel belangrijk en hoop dat kinderen dat altijd blijven doen. Ook in de toekomst! BIC (van de stiften) slaat met interactief kleurboek DrawyBook een brug tussen ‘ouderwets’ tekenen en de digitale wereld.

Interactief kleuren met augmented reality

drawybook-tabletDrawyBook is een verhalenboek met tekeningen die je inkleurt. Via een app komen je zelfgemaakte tekeningen tot leven en door middel van augmented reality springen de personages uit het verhalenboek zó van het blad.

DrawyBook is geschikt voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Mijn kinderen zijn al ouder maar nichtje Nikki (8) en haar vriendin Annabel (8) wilden deze manier van tekenen wel eens uitproberen.

Buitenaards

Het eerste DrawyBook-verhaal heet ‘Marty en het Buitenaardse Wezen’. Het volgende verhaal komt volgend jaar uit en gaat over de jonge detective Alice die de achtervolging inzet op een mysterieuze Ninjakat.

Review BIC®Kids DrawyBook: verhalen- en kleurenboek met gratis app

drawybook-binnenkantZo moet het: 

 1. Download de app
 2. Kleur de pagina’s in
 3. Scan de pagina om het verhaal te laten voorlezen
 4. Scan de pagina voor een virtuele ervaring

 

En zo ging het: 

 1. drawybook-tekenen

  Inkleuren

  Download de app
  Dat ging makkelijk. De app is gratis en gebruiksvriendelijk. Even de taal kiezen door op de vlag te klikken en je kunt beginnen. Wij kozen de Nederlandse vlag maar kregen het verhaal in het Belgisch. Ook goed!

  Je begint met het maken van een profiel. Er is ruimte voor meerdere profielen (ook voor broertjes en zusjes dus). Je kiest voor level 1, 2 of 3.

 2. Kleur de pagina’s in
  Nikki en Annabel begonnen meteen te kleuren.
  De kleurplaten zien er vriendelijk en fris uit en het papier is lekker stevig.
 3. drawybook-interactief

  Tekenen

  Scan de pagina om het verhaal te laten voorlezen
  Dit was een beetje verwarrend want het inscannen van de pagina is eigenlijk niet nodig. Het luisterverhaal gaat in de app immers vanzelf van start.

  In het verhaal krijg je de opdracht om zelf raketten, buitenaardse wezens, snoepjes en planeten te bedenken en te tekenen. Déze tekeningen scan je in. Het scannen werkt heel eenvoudig, de app geeft precies aan wat je moet doen.

  De meisjes zijn verrast als ze zien dat hun tekeningen – volledig geanimeerd – in het verhaal worden opgenomen. De creaties komen echt tot leven. Supercool!

  De tekeningen worden bewaard in de app. Je kunt het verhaal zo vaak terugkijken als je wilt.

 4. drawybook-scannen

  Scannen

  Scan de pagina voor een virtuele ervaring
  Oh, nu snappen we het. Door een pagina uit het kleurboek te scannen, zie je de tekening in augmented reality tot leven komen. Grappig om te zien!

  Spelenderwijs leren
  Naast luisteren, tekenen en kleuren, krijgen Nikki en Annabel – via spelletjes in de app –  een lesje over bijzondere eigenschappen van de planeten. Ze worden zelfs overhoord met een quiz…

  In de spelletjes verdien je ‘sterren’, die je later inwisselt voor ‘stickers’ om je interactieve tekeningen nóg mooier te maken.

Doorstaat DrawyBook de test?

DrawyBook

Leuk dit!

Ja! De kinderen hadden echt veel plezier. Ze waren zo’n 45 minuten bezig met inkleuren, dingen bedenken, tekenen, samenwerken en spelletjes spelen.

Als je klaar bent met het verhaal in de app, kun je met de stiften en het kleurboek altijd nog ‘gewoon’ tekenen en kleuren.

Nikki, Annabel en ik vinden het DrawyBook-pakket én de app dan ook helemaal CoolhuntMom-proof!

Waar te koop?

drawybook-pakket

DrawyBook-pakket

DrawyBook-pakket: Het verhalenboek van 22 bladzijden en een etui met 12 magische BIC®Kids kleurstiften is binnenkort in ‘alle grote winkels’ verkrijgbaar. Voorlopig koop je hem hier (15,50 euro).

DrawyBook app: De app (voor iOS en Android smartphones en tablets) is nu al gratis downloaden via de App Store of Google Play. Je kunt dus meteen beginnen met interactief tekenen.

DrawyBook-pakket winnen?

Vind je dit tekenpakket leuk voor je kind? Als je het lief vraagt aan Sinterklaas (onder dit blog en in een rijmpje van een paar regels) win je misschien wel een DrawyBook-pakket.

Je kunt meedoen tot en met 28 november. De winnaar heeft het pakket nog voor 5 december in huis : )

See you here, 
CoolhuntMom

BewarenBewaren