Ik hou ontzettend van muziek en heb het dan ook altijd en overal aan staan. Of het nu klassiek, house of metal is; noem een stroming of ik heb er een playlist van. Al dan niet zelfgemaakt! Verder ga ik naar concerten en festivals en bekijk ik alle muziekdocumentaires die ik maar tegenkom. Je kunt dus wel zeggen dat ik een actieve muziekluisteraar ben. En jij? Heb je geen idee hoe een muziekplatform werkt, geen tijd om playlists te maken en geen zin om veel geld te betalen voor muziek zonder reclame? Sinds vandaag is er een muziek-app voor luie luisteraars: POPPED. Ik probeerde hem voor je uit.

POPPED

POPPED is een Amsterdamse start-up, ontwikkeld door drie ondernemers met steun van Sony Music. Deze muziek-app leert de smaak van de gebruiker kennen door het luistergedrag te analyseren en het aanbod van muziek daar op af te stemmen. Ideaal voor luie luisteraars, die met de keuze uit vijf ‘moods’ een eindeloze stroom muziek tot hun beschikking hebben.

Lerend systeem

Daan Grasveld, mede-oprichter: “Het idee voor POPPED ontstond omdat ik vaak niet wist wat ik aan moest zetten als ik snel muziek wilde luisteren, bijvoorbeeld onderweg en tijdens werk, sporten of eten. Radio is lekker simpel, maar niet afgestemd op je persoonlijke smaak en je hoort continu DJ’s en reclames in plaats van muziek. Ons doel was om het gemak van radio te combineren met een lerend systeem dat ‘luie luisteraars’ ook in hun muzieksmaak voorziet.”

In dit vrolijke filmpje zie je Nederlanders kennismaken met POPPED:

Music to pop your mood from POPPED on Vimeo.

Muziek op basis van je gevoel

Het gebruik is kinderlijk eenvoudig. Je hoeft alleen de app te downloaden, je naam en email in te vullen en je hebt muziek! (Vooralsnog alleen voor iPhone-gebruikers).

popped-screenPoppen in vijf ‘moods’
Je kunt kiezen tussen vijf stemmingen:

  • focus
  • relax
  • feel good
  • party
  • energy

De liedjes in de app ‘poppen’ op zodra je een stemming hebt gekozen. Door nummers te ‘liken’ en ‘disliken’ stemt de app muziek af op je persoonlijke smaak.

Het systeem gebruikt deze input om te leren van je muzieksmaak, waardoor POPPED steeds meer op een persoonlijk radiostation begint te lijken.

Met de offline instellingen kun je er overigens voor zorgen dat de app het verbruik van je databundel beperkt.

Pop ’till you drop

Ik heb een ochtendje ‘gepopped’ en inderdaad, de app werkt super eenvoudig en de muziek is prima. Heb je even geen zin in een bepaald nummer dan druk je op ‘dislike’ en het volgende nummer begint alweer te spelen! Ideaal voor sporten met muziek of een feestje.

poppee-muziek-appGratis proberen

Luisteraars kunnen de eerste maand gratis gebruikmaken van de service, daarna betaal je € 4,99 per maand, zolang jij dat leuk vindt. Dat scheelt dus behoorlijk met mijn Spotify-account van € 15,00 per maand.

Je kunt POPPED gerust proberen, de service gaat niet automatisch in na de probeermaand (wat ik heel fijn vind). Meer info vind je op de POPPED website.

CoolhuntMom-proof?

Ben jij een luie luisteraar en weet je niet waar je snel goede muziek kunt vinden? Dan is POPPED zeker het proberen waard. Wat mij betreft is POPPED dan ook helemaal CoolhuntMom-proof.

POP ze!

See you here, 
CoolhuntMom