Mijn man kan altijd zo lekker slapen. Maakt niet uit waar hij zijn hoofd neerlegt, binnen een paar seconden is hij vertrokken. Heerlijk, zul je denken. Voor hem ja! Want binnen een paar seconden begint het snurken. Meestal lukt het me om in slaap te vallen maar er zijn nachten… Er is hoop, want nu bestaan er producten die werken via noise-cancelling. Omdat ik me hier niet zoveel bij kon voorstellen, zocht ik uit wat het is én hoe het werkt.

Nooit meer wakker met noise-cancelling

Er zijn twee vormen van noise-cancelling:

  • noise-cancelling

    Bron: Wikipedia

    Passieve noise-cancelling
    Materiaal (van koptelefoon of oordopjes) zorgt voor een dempende werking van geluid. Bij een koptelefoon scheelt dit 8 tot 12 decibel en bij in-ear producten zelfs meer.

  • Actieve noise-cancelling
    Door het produceren van tegengeluid, is het mogelijk bestaand geluid te dempen. Dit functioneert goed bij lagere frequenties en monotone geluiden. Met behulp van intelligente elektronica is het ook mogelijk complexe geluidsgolven te dempen, voor zover ze voor het apparaat voorspelbaar zijn. Actieve noise-cancelling geeft een demping van 20 tot 35 decibel.

Slimme oordopjes

Er komen steeds meer producten met noise-cancelling op de markt. Hier zijn er twee die je kunt gebruiken om het gesnurk van je partner niet meer te horen:

hush-noise-cancelling– Hush

Dit zijn oordopjes om mee te slapen. Deze oordopjes maken gebruik van passieve noise-cancelling door de speciaal ontwikkelde foam (-30 dB).

Gecombineerd met verzachtend geluid (-40 dB) is het volgens de producent mogelijk om ook de plotselinge geluiden weg te filteren.

Deze in-ears zijn via bluetooth verbonden met je telefoon, zodat je de wekker van je telefoon kunt horen (niet geheel onbelangrijk).

Aangezien de verzachtende geluiden worden bewaard in de oordopjes, hoeven de geluiden niet gestreamd te worden en is de straling van bluetooth tot een minumum beperkt. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je het brandalarm niet hoort, want dat is luider dan 70dB.

Hush vond investeerders via Kickstarter.

quieton-noise-cancelling

Bron: www.quieton.com

– QuietOn

QuietOn werkt via actieve noise-cancelling, gecombineerd met akoestische demping. Er zitten geen snoertjes en knopjes bij, hij gaat direct aan als je hem uit het doosje haalt. Een kind kan de was doen.

QuietOn kost $160,00 (inclusief verzending). De verwachte detailprijs wordt $202,00.

Dit zou je ook interessant kunnen vinden: koptelefoons die werken via noise-cancelling. Te koop bij Bol.com:

Zoekresultaten voor ‘noise cancelling hoofdtel…

Gezeur

Rustig lezen in het openbaar vervoer, werken in een luidruchtige omgeving, studeren, relaxed motorrijden, het gezeur van je moeder niet meer horen… de mogelijkheden zijn eindeloos. Slaap lekker allemaal!

See you here,
CoolhuntMom