Virtual Reality ver-van-je-bed-show? Nee hoor! Vanaf maandag sparen kinderen VR dino-plaatjes, gewoon bij de supermarkt. Met de plaatjes en een VR-bril rennen en vliegen de dino’s door je huiskamer. Dus ouders; lees dit blog en je begrijpt waar je kinderen het over gaan hebben. Want vanaf volgende week is Virtual Reality ook bij jou in huis!

Heel Nederland aan de VR

In de nieuwe spaaractie verzamel je plaatjes van dinosauriërs. Op een deel daarvan staat een code, die je met een gratis app kunt scannen. Via een VR-bril met smartphone bekijk je de dino’s. Ze lopen en vliegen in Virtual en Augmented Reality door je huiskamer.

Bioloog Freek Vonk vertelt in de video’s allerlei leuke weetjes over de getoonde dieren, dus je leert er ook nog wat van! In dit filmpje wordt de actie uitgelegd.

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality is een 3D-wereld – gecreëerd door een computer – die je ervaart alsof je écht in die wereld bent. In dit filmpje wordt Virtual Reality duidelijk zichtbaar.

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality bestaat al jaren. Het is een live beeld van de werkelijkheid, waaraan door een computer 3D elementen worden toegevoegd. Denk maar aan de scores die in een live sportwedstrijd over de beelden worden geplaatst. Eigenlijk zou je onderstaand filmpje even moeten bekijken, waarin werkelijkheid en computerbeelden samensmelten.

virtual reality dino app

Nog meer dino’s…

Wil je met je VR-bril nog meer dino’s zien? Hier vind je een gratis app voor Android en Apple (PG 12+). Met dank aan VR Wereld voor de tip!

Ben je helemáál enthousiast, dan kun je via deze website een gratis app downloaden om zelfs hele films in Virtual Reality te bekijken!

Tip van CoolhuntMom

Leer je kinderen voorzichtig te zijn met zo’n VR-bril op. Mijn ervaring is dat sommige kinderen meteen achter de dino’s beginnen aan te rennen en vergeten dat het geen ‘echte’ wereld is!

See you here, 
CoolhuntMom