In mijn dromen ben ik regelmatig een topsporter. Het lijkt of mijn voeten nooit de grond raken, terwijl ik elke bal prachtig weet te slaan met een fantastisch eindresultaat. Heerlijk! En dan gaat de wekker ….
Om toch een beetje dat heerlijke gevoel te benaderen zijn er smart sport gadgets die helpen om mijn swing, trap of dunk te verbeteren. Maar of ik ooit topsporter word?

De 4 leukste sport gadgets van dit moment

1. Verbeter je swing met SwingSmart

swingsmartball

SwingSmart, beeld: www.swingsmart.com

SwingSmart app

App SwingSmart, beeld: www.swingsmart.com

Nog iets te verbeteren aan je golf swing?

Bevestig de sensor module van SwingSmart aan je golf club en de training kan beginnen. De app ‘Golf Analyzer’ maakt de gegevens na je swing direct zichtbaar. Zo meet je onder andere swing tempo, swing speed, face angle en club path, shaft lean, angle of attack en backswing angle. De SwingSmart is te koop bij Amazon.

Bron: www.swingsmart.com

2. Smart tennis met Babolat Play

Babolat-Play

Smart Babolat-Play racket

Krijg inzicht in je tennisprestaties en vergelijk je metingen met anderen of zet je eigen resultaten met de Babolat Play af tegen de top 20 ATP spelers.

Babolat Play is een racket met sensoren in het handvat. Het racket maakt via bluetooth contact met een speciaal daarvoor ontwikkelde app. Na afloop van een rally zie je direct wat je prestaties zijn en waar je verbeterpunten liggen.

Het racket meet verschillende slagen (zoals voorhand, backhand & service en smash) en analyseert ze per categorie. Het Babolat Play tennisracket is te koop bij Amazon.

Bron: en.babolatplay.com

3. miCoach Adidas Smart Ball

Adidas Smart Ball

Adidas miCoach ball, beeld:news.adidas.com

app miCoach

app miCoach Adidas, beeld:news.adidas.com.

Ook je traptechniek verbeteren?

Deze bal met sensoren en de bijbehorende app geven je goed inzicht in allerlei traptechnieken. Denk daarbij aan penalties, strafschoppen en vrije schoppen. Hoe is het mogelijk! Al deze techniek terwijl het gewicht van de bal gelijk is aan een normale maat 5 bal!

In de app zie je – bijna realtime – snelheid, draaibeweging, schot en richting per trap. De app geeft zelfs allerlei tips waarmee je je traptechniek nog verder verbetert. Via social media vergelijk je je beste scores met die van je vrienden. De Adidas miCoach Smart Ball is te koop bij Amazon.

Bron: news.adidas.com

4. Sensor Smart Basketball van 94Fifty

94Fifty Sensor Basketball

94Fifty Sensor Basketball, beeld: infomotionsports.com

Vergelijkbaar met de voetbal van Adidas is de Basketball van 94Fifty. Ook deze bal zit vol met sensoren die allerlei belangrijke metingen middels bluetooth doorgeven aan een Iphone/Ipad/Ipod. De bal is qua gewicht, grootte, spin en bounce identiek aan een wedstrijd bal.

Via de app zet je een leuke competitie op. De app geeft je allerlei oefeningen waardoor je direct je zwakke punten kan verbeteren. Naast de bal is ook een speciaal smart netje leverbaar waarmee je meet of het schot raak is. De bal en netje zijn te koop bij www.94Fifty.nl.

Bron: www.94Fifty.com

Heb je helemaal niets met sporten of sport-gadgets? Dan is de Lamzac misschien meer iets voor jou!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren