De Snapchat Spectacles is een überhippe bril van Snap Inc., waarmee je kunt filmen. IE-DE-REEN wil er één hebben. Waarom? Ze zijn mooi, fun, innovatief en exclusief. Als ‘oud mens’ heb ik wel een Snapchat-account, maar echt begrijpen doe ik het nog steeds niet. Daarom laat ik mijn dochter en fervent Snapchatter Loïs (bijna 13) de video-bril uitproberen.

Review Snapchat Spectacles

Cool design

snapchat-spectacles

De Snapchat Spectacles met verpakking en oplaad-hoes.

De blauwe Snapchat Spectacles zit in een plastic verpakking, in een gele oplaadhoes van stevig foam-achtig materiaal. In de hoes kun je de bril ongeveer vier keer laden. Het ziet er allemaal erg cool uit, vinden we.

Makkelijk in gebruik

Het is super eenvoudig om de Spectacles in gebruik te nemen. Het enige dat Loïs hoeft te doen is – met de bril op – naar een code in haar Snapchat-account kijken.

Als Loïs iets tegenkomt dat ze wil filmen, drukt ze even op het knopje linksboven op de bril (1 x drukken voor een filmpje van 10 seconden, 2 x drukken voor 20 seconden en 3 x voor 30 seconden). Als ze het knopje helemaal ingedrukt houdt, stopt de bril met filmen.

Een tikje tegen de zijkant van de bril laat de led-lampjes rondom de camera oplichten. Zo zie je hoeveel batterijvermogen de bril nog heeft. Deze led-jes lichten ook op als je met de bril een filmpje maakt. Gelukkig maar, want anders zou iemand je ongemerkt kunnen filmen. Brrrr.

Film alles wat je ziet

Vroeger : ) moest je voor een filmpje eerst je telefoon pakken en instellen. Met de Snapchat Spectacles kun je gewoon doorgaan met wat je aan het doen bent. Dat maakt de ‘ervaring’ van filmen wel echt anders. Omdat je filmt wat je ziet, film je als het ware met je ogen. En dat is wel even wennen!

Filmselfie!

snapchat-spectacles-logo

Geheimpje: richt je bril op de letters op de hoes voor een filter.

De lenzen van de Snapchat Spectacles spiegelen, zodat je jezelf kunt zien als je een selfie-filmpje maakt. De kwaliteit van de video vinden we niet super, maar gewoon goed (ongeveer hetzelfde als een filmpje dat je met je telefoon maakt).

De films komen automatisch via bluetooth in het mapje ‘memories’ van je Snapchat-account. Daar kun je ze bewerken en naar je vrienden versturen. Buiten bereik van Wifi duurt het overigens best lang voor de films geladen zijn.

Helaas kun je met de Spectacles geen foto’s maken en er zijn ook (nog) geen filters beschikbaar. Nou ja, er is er wel één, maar dat moet je even weten: richt je bril op de letters “Spectacles” op de plastic verpakking en kijk wat er gebeurt!

snapchat-spectaclesPop-up verkoopmachines

De Spectacles zijn in Nederland online te koop.

De bril kost 149,99 dollar en is er in zwart, koraalrood (volgens sommigen is het meer oranje) en blauw.

Op E-bay gingen de brillen als warme broodjes over de toonbank. Eind vorig jaar boden mensen zelfs 1.000 dollar voor de brillen, zoals je in dit artikel van USA Today kunt lezen.

Wat vinden we van de Snapchat Spectacles?

Loïs zou deze video-bril maar wát graag willen hebben. Hij is cool als zonnebril, het is een innovatief product en een leuke manier om plezier te maken met nieuwe technologie. Wat dat betreft vind ik ‘m CoolhuntMom-proof.

Maar: blijft de bril ook nog zo leuk als iedereen er straks één heeft? Of ligt ook deze gadget dan weer ergens in een la te verstoffen? We gaan het zien!

See you here,
CoolhuntMom