Laatst was ik met vriendinnen een weekendje weg. Zo’n weekend kletsen we urenlang over ‘vrouwenzaken’. Maar ook over social media en andere technologische ontwikkelingen. Blijven we bij of haken we af? Neem IoT. Wat is dat en wat moet je ermee? Wat als vrouwenzaken en IoT samenkomen? Geloof me, dan krijg je opeens heel andere gesprekken!

Wie is toch die IoT?

IoT. Ik kom deze afkorting overal tegen en dacht eerst dat er Lot stond. Natuurlijk wordt met IoT geen Hollandse meid bedoeld. IoT staat voor Internet of Things. Je spreekt het uit als aai oo tie en in het Nederlands zeg je Internet der Dingen.

Internet of Things…

iot-nest-thermostaat

NEST, de slimme thermostaat

Volgens Wikipedia is Internet der Dingen ‘een voorgestelde ontwikkeling van het internet, waarbij alledaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen’. Zoals je smartphone, smart TV en slimme thermostaat nu al doen.

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat er over vier jaar zo’n 26 miljard apparaten zijn gekoppeld aan het Internet of Things. Die apparaten bevinden zich grotendeels in en om ons huis. Tijd dus om te weten waar IoT over gaat, mensen!

…of gewoon sh*t?

Smart and connected‘ is hartstikke hot. Natuurlijk is het handig als apparaten met elkaar communiceren (lees ook: Domotica, is dat niet die nieuwe rockband?) Maar sommige uitvindingen zijn gewoon raar…

IoToomuch

Neem de slimme toiletrolhouder die een seintje geeft als de wc-papier bijna op is en de tandenborstel die je mondholte filmt. Of social shoes met schoenzolen die automatisch de WiFi uitzetten, als je te veel online bent. Zó komen we natuurlijk wel aan die 26 miljard apparaten!

IoT Babypod

Babypod, de muzikale tampon

WiFi my vagina

En wat dacht je van de connected tampon? Babypod de muzikale tampon bijvoorbeeld, is een speaker die je inbrengt als je zwanger bent. Via de Babypod luistert de baby lekker naar mama’s favo tunes. Veel beter dan een koptelefoon met Mozart tegen een zwangere buik, moet de ontwerper hebben gedacht…

Het toppunt van weirdness vind ik toch wel My.Flow, een tracker die je een seintje geeft wanneer je je tampon moet verwisselen. Alleen al zo’n eng clipje aan mijn broekband. Echt niet!

Meer IoT gekkigheid vind je op Internet of Shit (IoS), een platform op FacebookTwitter en via #internetofshit op Instagram.

Verliefd op IoT

Oké, genoeg gelachen! Internet of Things is straks niet meer uit onze levens weg te denken. Ben je ondernemer, ZZP’er, heb je een start-up of ben je gewoon geïnteresseerd in IoT en haar mogelijkheden? BOL.com verkoopt voor nog geen tien euro een handig boekje met heldere uitleg.

Wil je serieus je kennis verbreden dan is het boek Internet of Things, challenges and opportunities een betere optie. (123,99).

Onderstaand filmpje wil ik je niet onthouden. De comedians van Vooza (van de geinige start-up filmpjes) laten zien wat er gebeurt als je je té veel door slimme apparaten laat meeslepen.

Vind je zelf ergens een grappig, gek (of compleet gestoord) ‘smart product’, laat het mij dan weten!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren