Glow-in-the-dark nachtlampjes

Maahaaam…. maahaaaaam! Ik kan niet slapen! Hoe vaak ik dat niet heb gehoord… Ook al zat er in elk stopcontact een nachtlichtje, stond de deur op een kier en brandde het licht op de gang, nóg waren mijn kinderen bang om in te slapen. Voor de kleintjes van nu zijn er slimme glow-in-the-dark nachtlampjes die werken met bio- of elektroluminescentie. Huh?

  • Elektroluminescentie is een vorm van licht, waarbij een fosfor-achtig materiaal licht uitzendt door elektrische stroom te geleiden (of waar een elektrisch veld wordt opgezet).
  • Bioluminescentie is het uitstralen van licht door organismen. Het komt voor bij bepaalde bacteriën, maar ook bij diepzeebewoners zoals vissen, inktvissen, kwallen, koralen en plankton.

Weer wat geleerd!

Nachtlampje Glo

glow-in-the-dark-nightlight-glo

Bal in bed

Glo is een nachtlampje dat werkt via elektroluminescentie. Er liggen drie bollen op het nachtlampje. Als het licht uit gaat, beginnen ze te gloeien. De bollen verander je zelf in de kleur die je leuk vindt.

De ballen hebben geen stekker of batterijen. Ze worden niet warm dus je kunt ze oppakken en op – of onder het dekbed leggen. Het zachte licht dooft na een half uurtje vanzelf uit en helpt je kind lekker rustig in slaap te vallen.

Mee naar de wc

Als je kind ’s nachts moet plassen, neemt het gewoon zo’n verlichte bal met zich mee. Briljant idee, toch? En toch zo eenvoudig. Ik zou er dan ook graag eens één willen testen!

Nachtlampje Glo koop je voor 39,95 bij BOL.com.

glow-in-the-dark-dino-petNachtlampje Dino Pet

Shake that dino!

Dino Pet werkt via bioluminescentie. Het is een levend, interactief ‘huisdier’, dat natuurlijke bioluminescentie gebruikt om ’s nachts te gloeien.

De Dino Pet heeft geen batterijen maar werkt op zonlicht. Het enige dat je hoeft te doen is schudden en af en toe organisch materiaal – een soort plankton – toevoegen. De lamp begint zachtjes te gloeien en gaat vanzelf weer uit.

Deze wil ik zelf wel op mijn nachtkastje!

Dino Pet koop je voor 59,95 dollar op Biopop.com.

Dino Pet by BioPop from BioPop on Vimeo.

Bij Bol.com zijn overigens nog veel meer coole glow-in-the-dark lichtjes voor kinderkamers:

Smoesjes?

  • glow-in-the-dark-coolhuntmomIk moet plassen maar ik durf niet naar de wc!
  • Het is hier zo donker… mag de deur op een kiertje?
  • Er zitten monsters onder mijn bed!
  • Ik weet zéker dat er iemand achter mijn gordijn staat.
  • Straks komt er een dief door mijn raam…

Welke angsten (of smoesjes om niet te hoeven slapen) heeft jouw kind wel eens gehad? Ik ben benieuwd, er zitten er vast wel een paar creatieve bij!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren