Arme ik. Mijn kinderen én mijn man zijn friemelaars, trommelaars, klikkers en tikkers. Om gek van te worden! Ik doe er dan ook alles aan om die handen stil te houden. Vooral aan tafel, tijdens het eten. We hebben stressballen, putty, kinetic sand en tangles in huis, maar niets helpt. Dus toen ik op Kickstarter de aankondiging voor de Fidget Cube zag, dacht ik: YES! Vorig jaar bestelde ik er meteen een paar in de pre-order. En ein-de-lijk zijn ze geleverd! Hoe bevalt deze friemelkubus?

Grrrr. Stóp ‘ns met dat getik en getrommel…

Ken je de Fidget Cube? Het is één van de meest succesvolle campagnes op Kickstarter, ooit.

fidget-cube-kickstarter

Beeld: Antsy Labs

Fabrikant Antsy Labs had ‘slechts’ 15.000 dollar nodig om de friemelkubus op de markt te brengen, maar de opbrengst werd uiteindelijk 6,5 miljoen dollar.

Gesponsord door bijna 155 duizend friemelaars wereldwijd, waaronder ik!

Neppers

De makers wilden dat de Fidget Cube een top-product zou zijn, en namen dan ook ruim de tijd voor het testen en produceren van de kubussen. Dus ik maar wachten…

Intussen spoelde de markt vol met nep-friemelkubusjes, die zo slecht zijn dat de knopjes er al afvallen als je ze uit de verpakking haalt.

De échte Fidget Cubes kwamen deze week binnen. En? Was het het wachten waard?

fidget-cube-verloting

Doe mee met de verloting en win één van mijn originele Fidget Cubes!

Fidget Cube review

De Fidget Cube is verpakt in plastic doosje, met daaromheen bubbeltjesplastic. Op de sticker staat: neem even een momentje om een paar bubbeltjes te ploppen! Kijk, dat begint al goed.

Tactiele sensatie

fidget-cube

Fidget Cube “Aqua”

Wat zit er allemaal voor fijns op dit 6-zijdige blokje?

  • een schakelaar
  • een ronddraaiend knopje
  • klikkertjes
  • knopjes met verschillende weerstand
  • radertjes
  • een joystickje
  • een balletje dat je kunt draaien en klikken
  • een zacht holletje voor je vinger

Klik klak

De friemelkubus is gemaakt van zacht aanvoelend materiaal en ligt lekker zwaar in de hand.

Zelf hou ik het meest van de kant met de radertjes en het balletje. En van de vijf kleine knopjes die allemaal een andere weerstand hebben, als je ze indrukt. Ken je dat weëe gevoel in je maag dat je krijgt als iets niet helemaal gelijk is? (Ja, ik ben een beetje vreemd. Ik weet het).

Van die klikkende schakelaar krijg ik de zenuwen. Brr.

fidget-cube

Met een Fidget Cube in je hand kun je beter leren en concentreren. Dit is de “Backer Edition”

Sneller leren door friemelen

Volgens Brits onderzoek leren kinderen die met hun handen friemelen tijdens de les, sneller dan kinderen die stilzitten.

Inderdaad is het een fijn gevoel om een Fidget Cube in je hand te hebben, terwijl je je gedachten de vrije loop laat. Ik kan het me voorstellen dat je je zo beter kunt concentreren.

Overigens lijkt me ook een goed product om kinderen te helpen bij sensorische integratie (het verwerken van prikkels).

Is de friemelkubus van Antsy Labs CoolhuntMom-proof? Ja hoor!

Waar is de Fidget Cube te koop?

De echte friemelkubussen koop je vooralsnog alleen via de website van fabrikant Antsy Labs, voor 22 dollar per stuk. De verzendkosten naar Nederland (19 dollar) komen daar nog eens bij. Best prijzig dus..

Hier vind je een lijst met alle friemelkubussen op Bol.com. Deze zijn een stuk goedkoper, maar helaas niet de ‘echte’ uit deze review.

Volgens mijn kinderen zijn ook de fidgetspinners razend populair in de klas. Hier is voor de volledigheid een lijst met alle fidgetspinners op Bol.com.

Friemelen voor creatievelingen

Heb je zin om te knutselen, dan kun je ook zelf een friemelkubus maken. Een jongen zette het proces – inclusief zijn tekeningen – op YouTube.

Hebben? 

Ik ga één van mijn originele Antsy Labs Fidget Cubes verloten! Wie weet is binnenkort de “Fresh”, “G4MER” of de “Retro” van jou.

Doe mee met de verloting

Waarom heb jij een friemelkubus nodig? Ben je zelf een friemelaar of word je óók helemaal gestoord van je tikkende kind of partner?

Schrijf je antwoord hieronder. Alle antwoorden zijn goed, ik verloot de friemelkubus onder de namen van de inzenders. Om de verloting eerlijk te laten verlopen doe ik dat op donderdag 11 mei om 4 uur live, via mijn Facebookpagina. Je hebt dus tot 10 mei om mee te doen.

Check ook #fidgetfever voor de avonturen van collega-friemelaars, wereldwijd.

Friemel ze!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren