Je weet; in deze tijd van razendsnelle veranderingen snakken we meer dan ooit naar authenticiteit en kennis. Kledingmerk GANT speelt hier slim op in met Couple Thinkers, een nieuwe online serie op Youtube waarin nieuwsgierigheid centraal staat.

Couple Thinkers

In Couple Thinkers zoekt een bekend Amerikaans koppel naar antwoorden op de meest intrigerende levensvragen. Hierbij worden zij geholpen door de grootste denkers op aarde.

De vragenstellers in de online serie zijn de sympathieke Craig Ferguson (bekend van de Late Late Show en Celebrity Name Game) en zijn vrouw Megan Ferguson.

Wekelijks duiken Craig en Megan in onderwerpen als:

  • Duurzaamheid
  • Ruimte en de toekomst
  • Gezondheid en ouder worden
  • Psychologie en psychopathie
  • Hoe je dromen te volgen
  • Wat is succes?

Veel van de vragen overlappen met die van mij (dat weet je, als je mijn blogs over nooit ouder worden, kweekvlees en internet-trollen hebt gelezen). Alleen wordt dit stel bijgestaan door ’s werelds grootste experts. Ja, dat zou ik ook wel willen!

Wanneer is het tijd om deze planeet te verlaten?

In aflevering: ‘Wanneer verlaten we deze planeet?’ zitten Craig en Megan aan de keukentafel een beetje te filosoferen en vragen zich af: ‘Stel dat wij als mensheid de aarde zo blijven verwoesten, wanneer is het dan tijd om te vertrekken?  Moeten we onze kinderen hier niet alvast op voorbereiden? Wie zou hier het antwoord op weten?’

Wat volgt is een prachtig gesprek met de wereldberoemde astrofysicus Neil deGrasse Tyson, waarin hij het stel meeneemt in zijn denkwijze over de toekomst van de mensheid.

Leven we in een computergame?

Wanneer verlaten we deze planeet? Goede vraag.

Ik heb er nog één: Wie zegt dat we überhaupt op een planeet leven?

Volgens sommige mensen – als Elon Musk en Neil deGrasse Tyson zelf – leven we met z’n allen mogelijk in een computergame. Opgesloten in een volledig geprogrammeerde omgeving, aangestuurd door een bepaalde vorm van kunstmatige intelligentie.

Wie stuurt dan die intelligentie aan? Een AI-God? Een puisterige puber op een zolderkamertje?

Het enige dat we weten, is dat we het niet weten!

Er valt altijd iets te leren

Volgens Neil deGrasse Tyson hoef je helemaal niets te weten of te geloven. Zo lang je maar nieuwsgierig bent, en van dit soort vragen houdt.

Het credo van GANT: ‘Never Stop Learning,’ sluit dan ook perfect bij deze serie aan.

Zin om mee te kijken? Je vindt de afleveringen van Couple Thinkers op de website van GANT en op Youtube.

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren