Vakantieliefdes, oh la la! Met Matt uit Sydney sprak ik natuurlijk gewoon Engels. Joachim uit Berlijn verstond ik ook nog redelijk. Maar Davide uit Milaan? Meer dan elkaar verliefd in de ogen staren, konden we niet. Een Amerikaanse uitvinder die zijn Franse liefje niet verstond bedacht the Pilot, ’s werelds eerste slimme vertaler. Had ik die maar gehad!

Lost in translation

Of je nu reiziger, internationale professional of digital nomad bent, het is natuurlijk superhandig om iedereen ter wereld te kunnen verstaan. Met the Pilot is de Universal Translator – de futuristische vertaler uit Star Trek – eindelijk werkelijkheid. Niks koepel, gewoon via een kleine wearable in je oor.

¿Qué dices?

the-pilot-vertaler

The Pilot. Bron: Indiegogo.

Dat mensen blijkbaar écht op dit product zitten te wachten blijkt wel uit de fundraising van the Pilot op Indiegogo. Het streefbedrag om het concept daadwerkelijk te fabriceren is met 3.181% behaald!

Waverly Labs – de fabrikant van the Pilot – brengt de laatste technologie in spraakherkenning en machinevertaling heel goed samen met de voordelen van wearable technologie.

Een wereld zonder taalbarrière

De drager van the Pilot spreekt zijn of haar eigen taal. De ander hoort via de wearable de vertaling, óók in eigen taal.

In onderstaand filmpje laten de bedenker en zijn Franse vakantieliefde zien hoe the Pilot werkt.

De slimme vertaler heeft zelfs een conferentiestand, waarbij mensen uit verschillende landen deelnemen aan één gesprek. Hier zijn professionele tolken en vertalers vast niet blij mee!

Mocht je geïnteresseerd zijn, the Pilot is verkrijgbaar voor 199 dollar via Indiegogo of Waverly Labs.

Fikkie honger!

vertaler-no-more-woof

No more Woof

Bij het schrijven van dit blog ontdekte ik een Zweeds bedrijf dat bezig is met het vertalen van honden- naar mensentaal. Onzin natuurlijk! Of toch niet?

Project No more Woof haalt alle media en ook de fundraising is een enorm succes. De Zweden – geschrokken van deze overweldigende aandacht – laten hun volgers en backers weten dat de hondenvertaler écht nog wel een tijdje ‘in ontwikkeling’ is.

Florence de vrolijke fuchsia

project-Florence-Microsoft-vertaler

‘Project Florence’ van Microsoft

Heb je geen vakantieliefde of een hond? Niet getreurd! Je kunt altijd nog een goed gesprek met je plant aanknopen. Serieus!

Microsoft onderzoekt met Project Florence of het haalbaar is om met planten te praten. Geloof je het niet? Je leest er alles over in dit artikel.

What’s next? : )

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren