Vanaf 2020 zijn wetenschap en technologie verplichte vakken in het basisonderwijs. Om scholen bij de introductie van deze vakken te ondersteunen, ontwikkelde Shell de ‘Generation Discover Bright Ideas Challenge’ voor groep 7. Bij deelname bezoekt de klas de rondreizende ‘Generation Discover Dome’. Doet de school van jouw kind niet mee? In Amsterdam kun je deze futuristische ‘hub’ gratis met je gezin bezoeken.

Generation Discover ‘Bright Ideas Challenge’

Via de Challenge komen leerlingen op een interactieve en inspirerende manier in aanraking met wetenschap en technologie. Ook leren zij vaardigheden die in deze 21e eeuw enorm belangrijk zijn (zoals je ook in dit blog kunt lezen).

Het is de bedoeling dat kinderen zélf tot allerlei slimme ideeën komen, die een positieve bijdrage leveren aan hun eigen toekomst. De winnaars maken kans op het realiseren van hun idee in virtual reality.

De ideeën worden gepresenteerd tijdens de tweede editie van het Generation Discover Festival (in oktober 2017). Daar wordt ook de landelijke winnaar gekozen. Ik ben er benieuwd naar het allerbeste idee!

generation-discover

Spelenderwijs leren. Beeld: Shell.

Een blik in de toekomst

Klassen die de Bright Ideas Hub bezoeken, doen inspiratie op aan drie interactieve tafels.

Zij verkennen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Dit alles onder begeleiding van een gezellige robotische gastvrouw.

generation-discover

Opening Generation Discover in Rotterdam. Beeld: Shell.

Gratis tickets Generation Discover Dome

Dinsdag 30 mei is de opening van de de Generation Discover Bright Ideas Hub op het Marineterrein in Amsterdam.

De opening wordt verricht door Liesbeth Jansen, directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam, Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland en groep 7 leerlingen van de Alan Turing basisschool in Amsterdam.

Twee weken lang (t/m 9 juni) zullen jongeren, docenten en ouders spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie.

Ben je nieuwsgierig naar deze futurische Dome? In het weekend zijn alle bezoekers welkom. Je kunt je gratis inschrijven via www.generationdiscover.nl/brightideas.

De hub staat momenteel in Enschede, en reist van Amsterdam nog door naar Emmen.

See you here, 
CoolhuntMom