Of het nu op TV is of in het echt, ik krijg het altijd Spaans benauwd als iemand geen adem krijgt. Het lijkt me dan ook vreselijk om een astma-aanval te hebben. Het idee alleen al, dat ik niet vrijuit zou kunnen ademen! Dat geeft me echt de rillingen. Goed nieuws dus voor de 300 miljoen (!) kinderen en volwassenen die aan astma lijden; ADAMM komt er aan, een wearable die de eerste tekenen van een astma-aanval detecteert en je waarschuwt te handelen, vóór het een echte aanval wordt.

Begin dit jaar vond er in München een belangrijke conferentie plaats op het gebied van wearable technology: de Wearable Technologies Innovation World Cup.

Wearable tech is booming, er deden dan ook meer dan 450 bedrijven mee. In dit blog lees je wat de beste zes wearables van deze conferentie waren.

Het Amerikaanse bedrijf Health Care Originals won niet alleen in de categorie ‘Healthcare & Wellness’ maar kreeg ook de titel ‘Wearable Technology Innovator of the Year 2016′ en werd daarmee gekroond tot koning van alle techpreneurs.

ADAMM is nog niet op de markt maar dat zal nu vast niet lang meer duren.

ADAMM herkent astma, voor het een aanval wordt

ADAMMis een afkorting van ‘Automated Device for Asthma Monitoring and Management’. Het is een intelligent systeem dat drievoudig werkt:

  1. Een wearable – ter grootte van een pleister – detecteert de eerste symptomen van een astma-aanval; zwaar ademen, hijgen of hoesten.
  2. Via de app kunnen ouders of verzorgers de astma-aanval volgen. De app geeft aan of het kind (of de patiënt) de inhaler bij zich heeft en of het nodig is om noodhulp in te roepen.
  3. Geanalyseerde data wordt bijgehouden op een persoonlijke ‘portal’, zodat de arts of specialist kan meelezen.

ADAMM winnaarEen veilig idee

ADAMM is eigenlijk een wearable én een tracker.

Als mijn kind astma zou hebben, zou ik het fijn vinden als het zo’n wearable zou dragen. Zeker op jonge leeftijd! Gelukkig heb ik geen ervaring met astma. Ik ben dan ook erg benieuwd wat ervaringsdeskundigen van ADAMM gaan vinden.

See you here,
CoolhuntMom