Wist je dat groenten en fruit die je bij de groenteboer of in de supermarkt koopt, voornamelijk uit soorten bestaat die gemakkelijk te kweken en te transporteren zijn? Mede hierdoor zijn er heel wat kruiden-, groenten-, en fruitgewassen op de achtergrond geraakt. Ontzettend jammer! Dat gaat veranderen met ‘homefarming‘; het kweken van groenten, fruit en kruiden in je eigen keuken. Onbespoten en toch zonder beestjes! En het ziet er nog cool uit ook. 

Wil je je groenten met of zonder vis?

Er zijn twee systemen die het mogelijk maken om planten in onze keukens te kweken. Beide systemen maken gebruik van speciale led-verlichting om ze beter te laten groeien.

– Hydroponics:

Bij een hydroponics-systeem staat gewas niet in aarde, maar worden de wortels gevoed door water met voedingstoffen er in.

Dit systeem maakt het mogelijk de planten precies de juiste hoeveelheid voedingstoffen toe te dienen (als planten in aarde staan is dit veel lastiger meetbaar). Door het gecontroleerd laten groeien van planten is het mogelijk het groeiproces te automatiseren.

– Aquaponics:

De basis van dit systeem is hydroponics, maar nu is de voeding afkomstig van uitwerpselen van vissen.

De bacteriën in het hydroponics-gedeelte breken de uitwerpselen af tot nitraat en nitriet, de voeding voor de planten.

Tuin van de toekomst

In de toekomst staan ons de meest mooie homefarming designs te wachten! Hyundai ontwikkelde bijvoorbeeld de Nano Kitchen Garden, een concept waar we nu alleen nog maar kunnen dromen.

Philips noemt de Biosphere Home Farm de toekomstige koelkast. Met dit mooie aquaponics concept heb je altijd vers voedsel in huis.

En verse vis, aan het plaatje te zien…

Homefarming: Philips Biosphere Home Farm

Philips Biosphere Home Farm

Homefarming: Hyundai Nano kitchen

Hyundai Nano Kitchen

 

 

 

 

 

 

 


Homefarming moeilijk? Nee hoor!

Er zijn al eenvoudige homefarming-systemen beschikbaar waar bijna het hele groeiproces is geautomatiseerd. Een kwestie van aanschaffen, inpluggen groeien maar. En nog betaalbaar ook! 

Dit zijn leuke systemen die ik voor je vond:

Dit zou je ook interessant kunnen vinden:

Ik zou best zo’n homefarming-systeem in huis willen hebben. Maar dan wel graag zonder visjes (één aquarium schoonmaken vind ik wel genoeg). En jij?

See you here,
CoolhuntMom