Millennials kregen van jongs af aan te horen dat ze álles kunnen doen en zijn wat ze willen. Deze overdaad aan mogelijkheden zorgt bij jongvolwassenen voor verlamming en burn-out. Gelukkig is er vanaf deze week de School for Millennials in Amsterdam. Hier leert de ‘prestatiegeneratie’ omgaan met keuzes en dilemma’s, waar zij in het leven tegenaanlopen. Ik vind dit belangrijk, en steun dan ook graag dit initiatief.

Zelfreflectie voor de Gameboy-generatie

De oprichter van 3310 – School for Millennials (vernoemd naar de Nokia 3310 waar ze mee opgroeiden) is Wing Yan Man.

school-for-millennials

Wing Yan Man is er klaar voor om de deuren van haar school 3310 – School for Millennials te openen. Fotograaf: Fabio Ferold

Het is haar streven om millennials (geboren tussen ca. 1980 en 2000) de vaardigheden te leren die zij niet op school hebben meegekregen. Dit doet zij door middel van cursussen, gericht op zelfreflectie.

Zo hoopt Wing haar generatiegenoten op weg te helpen om dichter bij zichzelf te staan, en burn-outs tegen te gaan.

Ervaringsdeskundige

Wing weet waarover ze praat. Als kind van geïmmigreerde, Cantonese ouders was ze lang gewend om de route te volgen die in de lijn der verwachtingen lag.

Na het voltooien van het gymnasium studeerde zij Civiele Techniek & Management aan de Universiteit Twente. Zij won een Outstanding Paper Award op een internationaal congres en mocht spreken op de Shanghai World Expo.

Met een Master of Science diploma in Water Engineering & Management in haar bezit, besloot ze van het traditionele ingenieurspad af te wijken om bij IBM aan de slag te gaan. Tijdens deze baan kreeg zij een burn-out, die ze overwonnen heeft.

Met deze rijke ervaring, haar kennis van de corporate wereld en haar passie om haar opgedane kennis te delen, kan zij nu andere millennials helpen om hun leven gemakkelijker te maken.

De prestatiegeneratie

Wing Yan Man gelooft dat ingesleten levenspatronen van millennials voor continue energieverlies zorgen. Waar hun ouders slechts keuze hadden uit vier TV-zenders, groeit de millennial op in een compleet andere wereld.

‘Generatie Y’ of de ‘prestatiegeneratie’ leeft in een tijd met een overdaad aan keuzemogelijkheden, het ongeduld uit de ‘on demand’- cultuur, de prestatiedruk op de arbeidsmarkt en de confronterende ‘perfecte’ selfies.

“Wij millennials zijn klaar met studeren en Wikipedia biedt geen antwoord op alle vragen. Onze ouders zijn niet opgegroeid met internet, social media of de YOLO-mentaliteit. Waar kunnen we dan terecht met onze vragen?” – Wing Yan Man.

Bekijk ook deze interessante video (15 minuten) met Simon Sinek, over de stress en dilemma’s waar millennials op de werkvloer en in hun dagelijks leven mee te maken krijgen:

Over 3310 – School for Millennials

Wing wil haar generatiegenoten vaardigheden meegeven, waarmee ze zich met succes kunnen blijven bewegen in de dynamische wereld van hun werk- en privéleven.

school-for-millenials

Een greep uit de ‘new school’ cursussen voor millennials.

Voor jonge professionals die bij grote organisaties werken of op zoek zijn naar een baan, is er bijvoorbeeld een cursus “Hoe word ik zichtbaar zonder mijzelf te hoeven verkopen?”.

Ook het aanleren van soft skills omtrent communicatie en feedback geven en ontvangen komen in het programma voor.

Cool! Daar wil ik meer van weten

Geïnteresseerd? Op www.3310.school vind je meer informatie, het cursusrooster, Wing’s blogs en de lezingen over burn-out die zij regelmatig geeft.

Ben je zelf millennial, of heb je jong volwassenen in dienst? Wellicht zijn deze boeken interessant voor jou:

Ben je – of ken je – iemand die dreigt vast te lopen? Spread the word!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren