Zappend vouwen

Ik weet niet hoeveel tijd jij besteedt (of verspilt, wat mij betreft) aan was vouwen maar uitvinders van het Japanse bedrijf Seven Dreamers berekenden dat wij er 9.000 (!) uur van ons leven mee bezig zijn. Dat moet anders kunnen, vonden ze. En het is nog gelukt ook; na tien jaar ontwikkelen – in samenwerking met Panasonic – is daar de Laundroid, een robot die kledingstukken wast, droogt én vouwt!

Was vouwen; iedereen heeft zo zijn eigen systeem. De één vouwt zodra de was droog is – sommige helden en heldinnen strijken alles nog eerst ook – de ander verzamelt de wassen in manden of kratjes en vouwt pas als de kasten écht leeg zijn.

Of er wordt helemaal niet gevouwen en iedereen moet zijn schone kleren maar uit een stapel schone was zien te vissen….

Herkenbaar? Zelf zit ik ergens tussen tweede en laatste categorie. En áls ik dan de was vouw, doe ik dat op schoot terwijl ik TV kijk. Zo probeer ik nog een beetje het nuttige met het aangename te verenigen.

Dat de stapels was op deze manier schots en scheef eindigen neem ik dan maar voor lief. Een wasvouwmachine is wat mij betreft helemaal niet zo’n slecht idee.…

Eén sok in 10 minuten

Seven Dreamers demonstreerde de Laundroid voor het eerst op de Combined Expedition of Advanced Technologies in Japan. Hoewel het apparaat nog in een experimenteel stadium verkeert is de technologie veelbelovend; het apparaat sorteert en vouwt al korte en lange broeken, shirts, rokken en sokken. Het enige dat je hoeft te doen is de was in de vouwrobot leggen.

Het analyseren en vouwen van kledingstukken duurt nu nog 5 tot 10 minuten per item maar de uitvinders verwachten dit proces de komende jaren te versnellen.

 

Ik wil ook een inbouw-wasmuur!

Voorlopig zal ik nog even voor de TV moeten vouwen want het streven is de Laundroid in 2019 op de consumentenmarkt te lanceren. De geïntegreerde inbouw-wasmuur (met kast waar de gevouwen was automatisch in komt te liggen) gaat een klein fortuin kosten. Maar toch!

Stel je eens voor; nooit meer wassen, vouwen én opruimen. Dat zou echt iets voor mij zijn. Want op één of andere manier blijven die stapels schone en gevouwen was eerst nog een paar dagen in de wasmand liggen, voor ze in de kast belanden.

Dan maar een vouwplank

Nee, mijn kleding volgens militaire precisie in de kast zal me wel nooit lukken. Maar misschien is de Sheldon-vouwplank wel een idee. Bij Bol.com bestel je deze Sheldon kledingvouwplank voor nog geen 15 euro. Dit komt al dichter in de buurt van mijn budget!

Wat, ken je über-neuroot Sheldon Cooper van The Big Bang Theory nog niet? Bekijk dan hieronder eens de scène waarin hij de vouwplank demonstreert (je raadt het al, qua wassen lijk ik meer op Penny).

Nu je die van mij weet, lijkt het me leuk om te lezen wat jouw was-eigenaardigheden zijn.
Durf je ze hieronder op te biechten?

See you here,
CoolhuntMom