Ik weet niet hoeveel tijd jij besteedt (of verspilt, wat mij betreft) aan was vouwen maar uitvinders van een Japanse bedrijf berekenden dat wij er 9.000 (!) uur van ons leven mee bezig zijn. Dat moet anders kunnen, vonden ze. En het is nog gelukt ook. Na tien jaar ontwikkelen is er nu een robot die daadwerkelijk je was vouwt.

Zappend vouwen

Iedereen heeft zo zijn eigen systeem om was te vouwen. De één vouwt alles zodra de was droog is. Sommige helden en heldinnen strijken alles nog eerst ook. Weer een ander verzamelt de wassen in manden of kratjes en vouwt pas als de kasten écht leeg zijn. Of er wordt helemaal niet gevouwen en iedereen moet zijn schone kleren maar uit een stapel schone was zien te vissen…

Herkenbaar? Zelf zit ik ergens tussen tweede en laatste categorie. En áls ik dan de was vouw, doe ik dat op schoot terwijl ik TV kijk. Zo probeer ik nog een beetje het nuttige met het aangename te verenigen. Dat de stapels was op deze manier schots en scheef eindigen neem ik dan maar voor lief. Een wasvouwmachine is wat mij betreft helemaal niet zo’n slecht idee.…

Eén sok in 10 minuten

De Laundroid werd voor het eerst gedemonstreerd op de Combined Expedition of Advanced Technologies in Japan. Dit apparaat verkeerde nog in een experimenteel stadium, het analyseren en vouwen kostte toen 5 tot 10 minuten per item. Dat schoot natuurlijk niet op.

Nu zijn ze ingehaald door de Foldimate, een werkzaam apparaat dat eind 2019 op de consumentenmarkt zal komen. De Foldimate vouwt 25 kledingstukken in 5 minuten. Je zult er wel bij moeten blijven om de kledingstukken aan de robot te ‘voeren’, maar ze komen er perfect gevouwen uit. Leuk klusje voor de kinderen?

Dan maar een vouwplank

Voorlopig zal ik nog wel even voor de TV blijven vouwen, want een wasvouwmachine kost met een krappe 1.000 dollar een klein fortuin. Wellicht is de Sheldon-vouwplank wel wat voor mij. Bij Bol.com bestel je hem voor nog geen 15 euro. Dat komt al dichter in de buurt van mijn budget… aan Sheldons demonstratie van de vouwplank te zien werkt ‘ie prima!

Wat denk je, staat er bij jou thuis binnenkort een wasvouwmachine naast je slimme wasmachine en je droger? 

See you here,
CoolhuntMom