In de top 10 van huishoudelijke ergernissen staat vaak ‘de was doen’. Sokken die op mysterieuze wijze verdwijnen, witte was die er roze uitkomt, het achtergebleven kledingstuk dat je ziet als de was al draait… en strijken natuurlijk! Ik weet het zeker. Als ik mijn huidige wasmachine vervang, wil ik een slimme wasmachine.

Doe mij maar een slimme wasmachine

Ergernis: Het achtergebleven kledingstuk
Slimme wasmachine: Samsung AddWash

slimme wasmachine

Samsung AddWash. Beeld: Samsung Newsroom.

Haastig prop je de was in de machine. Hup, wasmiddel er bij en draaien maar! Dan pas zie je het kledingstuk dat óók nog in de was moest. De klep openen is geen optie want de machine staat al vol water. Grrr!

Je bent niet de enige. Uit onderzoek – uitgevoerd door Samsung – herkent 90% van de mensen dit fenomeen. Zoals uit de naam al blijkt, kun je bij de AddWash nog was aan het programma toevoegen. Deurtje open, kledingstuk er bij, en klaar! Ook als de was al lang draait, kun je er nog spullen bijgooien (zoals de t-shirts en sokken die ik zelf vaak nog vind).

De AddWash heeft overigens nog veel meer technische snufjes, zoals een melding op je telefoon als de was klaar is. En een apart rekje om je sneakers te wassen.

Bij BOL.com koop je een AddWash vanaf 549 euro. Ze nemen ook meteen je oude wasmachine mee!

Ergernis: Gespetter met een ‘voorwasje’
Slimme wasmachine: Samsung Active Dual Wash

slimme wasmachine

Samsung Dual Wash. Beeld: Samsung Newsroom.

Moeders met sportende kinderen kennen vast wel de kleding met enorme gras- of moddervlekken. Alsof die er ooit uit gaan in de wasmachine! Wat de wasmiddelen-commercials mij ook willen laten geloven, het lukt me nooit.

Dus daar ga ik weer met mijn teiltje, om zo’n vlek te laten voorweken. Op zo’n moment voel ik me echt wel ouderwets hoor…

Ook hier vond Samsung iets op. De Active Dual Wash is een wasmachine met bovenop een klein gootsteentje, zodat je niet meer al druppelend met je emmer of teiltje van de wasbak naar de wasmachine hoeft te lopen. Deze wasmachine is aangekondigd maar nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Ergernis: Niet genoeg was voor een lading
Slimme wasmachine: LG Twin Wash

slimme-wasmachine

LG’s Twin-Wash. Beeld: LG.com.

Heb je mijn blog over de wasvouwmachine gelezen? Dan weet je dat ik eigenlijk een hekel heb aan ‘de was doen’ en pas begin als er geen kledingstuk meer in de kast ligt. Met één uitzondering; als er ergens een hoop zweterige sportkleding ligt te stinken.

Helaas is het tenue van onze sportclub rood. Wie heeft er nou een volledige lading rode was? Ik niet. Voor mij zou het dan ook handig zijn om een klein wasje te kunnen draaien.

De wasmachine waarmee dit kan is de Twin Wash van LG. Grote lading, kleine lading, wit, bont, gekleurd, fijn…. alle combi’s zijn mogelijk. Ook deze slimme wasmachine is aangekondigd maar nog niet in Nederland verkrijgbaar.


Ergernis: Strijken
Slimme wasmachine: Swash

slimme-wasmachine

Beeld: Swash.com

Helemaal ideaal voor een luie huisvrouw (zoals ik) is de Swash. Dit apparaat stoomt je kleding en maakt het vervolgens kreukvrij. Weliswaar nog maar één kledingstuk per keer, maar ik heb goede hoop voor de toekomst.

Stel je voor: over een paar jaar hang je voor het slapen gaan je kleding in een slimme wasmachine en ’s ochtends haal je het er – gestoomd en wel – weer uit. Als het eenmaal zover is, krijgt wat mij betreft elk gezinslid zo’n apparaat op de slaapkamer!

De Swash is vooralsnog alleen in Amerika verkrijgbaar.

Ik ben heel benieuwd wat jouw huishoudelijke ergernissen zijn? Wie weet is er al een slimme oplossing voor uitgevonden!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren