Kinderen spelen online met hun digitale deuren wagenwijd open. Ze delen er persoonlijke gegevens, downloaden data, zijn goed van vertrouwen en zijn zich niet bewust van de risico’s die dit met zich meebrengt. Ook vertellen ze nauwelijks aan hun ouders wat ze online doen en meemaken. HackShield brengt hier verandering in. De game, gemaakt door het Amsterdamse gamebedrijf Flavour, bereidt kinderen en tieners op een speelse manier voor op de gevaren van internet.
Eindelijk een game die de kinderen moeten spelen van hun ouders!
Via HackShield worden kinderen zich bewust van risicovol gedrag en leren ze de juiste balans te vinden tussen digitale veiligheid en digitale vrijheid. Spelers van de game helpen hackers te stoppen en leren via verschillende levels welke risico’s ze online lopen en hoe ze zich hier tegen kunnen wapenen. Want dat is hard nodig.
Onze kinderen zijn niet voorbereid op cybercriminaliteit
‘Kinderen tussen de 10 en 12 krijgen vaak hun eerste mobieltje, een eigen bankpas en wanneer ze naar de middelbare school gaan komen ze in contact met allerlei nieuwe media. Overdag besteden kinderen tot wel 30% van hun tijd in de digitale wereld, maar ze zijn helemaal niet voorbereid op hoe ze veilig op het internet kunnen navigeren. Voor je het weet zijn ze – net als mijn zoon – op ‘The Deep Web’ aan het rondsnuffelen!
Speel de game ook zelf!
HackShield is door verschillende scholieren getest. De game ontving bovendien een nominatie voor de Anti-Fraude Award, waar het bij de beste drie eindigde. Het ziet er dan ook goed uit.
Op www.joinhackshield.nl kan iedereen HackShield direct gratis spelen. Zo kun je er hopelijk zelf voor zorgen dat jij en je gezin straks niet behoren tot één van de miljoenen Nederlandse slachtoffers van cybercrime.