Het is elk jaar weer een zoektocht; wat geef ik mijn kinderen voor hun verjaardag? Toen ze klein waren kon ik in de speelgoedwinkel terecht. Hoe ouder ze worden, hoe lastiger het is om een goed cadeau te geven. Een tegoedbon of envelopje vind ik zelf niet zo creatief. Gelukkig lukt het me altijd om ze iets origineels te geven, zoals Osmo, deze keer. Maar dan moet ik wél goed zoeken. Om jou dit werk uit handen te nemen, zet ik vanaf nu de coolste cadeaus op mijn blog (zoals bijvoorbeeld hier en hier).

Wat moeten we dat kind nú weer geven?

Mijn dochter Loïs werd laatst 12 jaar. Net als ik vroeger, is zij eindeloos aan het tekenen. Ze houdt er van om foto’s van internet over te trekken en verder uit te werken. Dit doet ze met een blaadje over haar laptopscherm. Wat best onhandig werkt, want het kreukt en schuift alle kanten op.

Ik bedacht me dat ik ooit op Pinterest een slim projectie-apparaat gezien had, waarmee je foto’s kunt natekenen. Ik dacht; dat ga ik eens uitzoeken! Zo gezegd, zo gedaan…. cadeau gevonden!

Het apparaat heet Osmo en is uitgevonden door jonge ouders van de Stanford Universiteit en Google. Zij maken vernieuwend speelgoed door fysiek speelgoed te combineren met de iPad. Osmo is Award Winning. Klinkt al goed…

Osmo maakt de keukentafel interactief

Op internet stond verder: Osmo is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt er in je eentje of samen mee spelen. De uitleg is in het Engels maar het spel werkt zo intuïtief, dat dat helemaal geen probleem is. Toen ik tenslotte las dat je keukentafel verandert in een interactief speelveld was ik verkocht, dat begrijp je…

Een feestje om uit te pakken!

Het starterspakket bevat drie stevige doosjes, omhuld door een sleeve. Het geheel ziet er mooi uit, met frisse kleurtjes.

osmo-starterspakket

Osmo starterspakket

Het starterspakket bestaat uit:

  • Base; een iPad-standaard en een spiegeltje.
  • Tangram; spel waarin de app de Tangram-stukjes herkent. De levels worden steeds moeilijker.
  • Words; Engelse woordjes spellen aan de hand van afbeeldingen.
  • Newton; spel waarin je vallende ballen naar aangegeven punten begeleidt.
  • Masterpiece; zet elke afbeelding om in lijnen en teken ze na tot in perfectie.
  • Vier apps; Tangram, Newton, Words en Masterpiece.


De spellen zijn echt leuk om te doen. Loïs spreekt al goed Engels, daarom is ze te oud voor het spel ‘Osmo Words’. Maar dat maakt niet uit, het gaat haar om het tekengedeelte, de ‘Osmo Masterpiece’.

Zo werkt Osmo Masterpiece: 

Je zet de iPad in de standaard en plaatst het spiegeltje over je Ipad camera. Dan zoek je een tekening op internet of je gebruikt een zelfgemaakte foto. De tekening kun je draaien, groter of kleiner maken. Ook kun je tekeningen combineren. Je tekent op je papier de tekening na, terwijl je naar het scherm kijkt. Geloof me, dat is heel apart!

Osmo Wall of Fame

osmo-tekenen

’t Is even wennen; tekenen terwijl je naar de iPad kijkt.

Het coolste van alles; als je tekening af is, maakt Osmo automatisch een time-lapse video die je kunt e-mailen. Ik kreeg in één week al tien time-lapses van Loïs! Dat geeft wel aan dat het cadeau in de smaak valt.

De mooiste tekeningen staan op ‘The Osmo Wall of Fame’. Helaas kan ik geen time-lapse laten zien. Je kunt ze wel bekijken, maar niet downloaden. Dat is wat mij betreft het enige ieniemienie minpuntje aan Osmo Masterpiece.

Conclusie; Osmo is CoolhuntMom-proof!

See you here,
CoolhuntMom