Voor alle clean-techies die zich gaan verloven, trouwen of gewoon op zoek zijn naar een uniek cadeau voor een geliefde: ontwerper Daan Roosegaarde bedacht de smog-vrije ring. Een populair geschenk bij design-, tech-, natuur- en mode-enthousiastelingen. Mijn lezers dus!

Van smog tot juweel

Ik ben niet snel fan van iets of iemand, maar wél van het werk van Daan Roosegaarde en zijn team. Neem eens een kijkje op de website van Studio Roosegaarde, en je weet waarom.

Fijnstofzuiger

In zijn ‘Smog Free Project’ zet Roosegaarde wereldwijd enorme stofzuigers in drukke steden (als Rotterdam en Beijing).

De ‘Smog Free Toren’ onttrekt smogdeeltjes uit de lucht en zorgt voor 30.000 m3 schone lucht per uur rondom de toren. Een verademing voor mensen die leven in een stad met sterk verontreinigde lucht.

Natuurlijk werkt de toren op groene stroom. Hij verbruikt niet meer dan een boiler!

Schone lucht

Smog bestaat voor een groot deel uit koolstof. En koolstof onder druk wordt…  juist. Diamant. ‘Daar kan ik wel wat mee’, dacht Roosegaarde:

Voor je liefje én een schonere wereld

De ringen zijn uniek, handgemaakt en bevatten smog uit het ‘Smog Free Project’. Eén ring staat voor 1000 m3 schone lucht. In plaats van een ring kun je bij Studio Roosegaarde overigens ook losse kubusjes of manchetknopen bestellen.

De opbrengst komt ten goede aan de wereldtour met de ‘Smog Free Tower’.

Over Studio Roosegaarde

Daan Roosegaarde is een Nederlandse uitvinder en ontwerper. Zijn ontwerpen maken gebruik van de relatie tussen de mens, technologie en ruimte. In zijn projecten is de mens deel van de oplossing, in plaats van deel van het probleem.

In 2007 richtte hij Studio Roosegaarde op, waar hij met zijn team van designers en uitvinders werkt aan een betere toekomst.

Ik vind dit echt een cool project. Jij?

See you here, 
CoolhuntMom

BewarenBewaren