“Je hebt nog vijf minuten om je tas in te pakken, je tanden te poetsen en je schoenen aan te trekken en wat doe jij? De kat aaien!” Herkenbaar? Veel kinderen hebben problemen met klokkijken en ’tijd’. En – zeg eens eerlijk – geef ze eens ongelijk. Zal mijn kind het dan nooit leren? Jawel hoor! Misschien wel ietsje eerder met behulp van Octopus, een slimme wearable voor jonge kinderen.

Octopus leert kinderen het concept ’tijd’

Kinderen van drie tot acht jaar begrijpen het concept ’tijd’ nog niet (helemaal), terwijl jij ze als ouder maar achter de broek blijft zitten. Maar ja, kinderen vanaf vier jaar moeten nu eenmaal op tijd uit bed, aankleden, eten, tandenpoetsen en naar school.

Meer dan een grappig kinderhorloge

Octopus is een slim horloge met trilfunctie en iconen, dat kinderen helpt bij deze dagelijkse taken. Van voetballen tot tafeldekken en de goudvis verschonen, alles staat er in. De ouder stelt via een app op de eigen telefoon de taken in en bepaalt hoe lang ze mogen duren.

Tijd voor tandenpoetsen? Dan begint het horloge zacht te trillen en het icoontje met de tandenborstel verschijnt in beeld.

De jongste kinderen leren ‘de tijd’ via associatie met de icoontjes. De iets oudere kinderen zien het icoon in combinatie met een digitale of analoge klok. Zo leren ze op een speelse manier klokkijken.

Octopus wearable icoon tandenpoetsen

octopus-leren-klokkijken

 

  • octopus-opladerOctopus is een horloge. Het geeft de tijd weer met icoontjes en is daarmee een klok die jonge kinderen kunnen lezen en begrijpen. Het linkt ’tijd’ met ‘gebeurtenissen’.
  • Octopus is een planner. Het helpt bij het vergroten van de verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid (en daarmee het zelfvertrouwen) van kinderen.
  • Octopus is een assistent die ouders en kinderen helpt meer duidelijkheid te krijgen in de dagelijkse routine door de taken in kleine blokken te verdelen (ruim je speelgoed op, kom aan tafel, etc).

octopus-wearable-horlogeWaar bestel ik zo’n Octopus?

Octopus is (in de pre-order) verkrijgbaar voor 69 dollar via Indiegogo. Dit najaar schijnt ook de de app in het Nederlands beschikbaar te zijn.

Jee, is het al zó laat?

octopus-computertijd-instellenWat mij betreft is deze uitvinding CoolhuntMom-proof!

Deze wearable is niet alleen slim bedacht, hij voorziet in een duidelijke behoefte. Ik vind het een leuk tech cadeau.

Kinderen vinden het meestal wel stoer om een horloge te hebben, net als papa en mama. De Engelse woorden bij de iconen lijkt mij (voor onze slimme Nederlandse kinderen) geen probleem.

Wat ik er ook fijn aan vind, is dat je met Octopus niet kunt bellen, appen of internetten. En er staan geen spelletjes op. Sterker nog: als de afgesproken computertijd verlopen is, hoeft je kind nooit meer met smoesjes aan te komen!

Kijk eens op je horloge? Tijd om Poekie eten te geven!

See you here, 
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren