Whatsappen tijdens het eten, Facebooken op het werk, Instagram checken voor het slapen gaan; we maken ons er allemaal schuldig aan. Steeds meer mensen vinden die constante behoefte aan sociale bevestiging en het binnenhalen van nieuws eigenlijk ontzettend irritant. De drang naar offline momenten neemt dan ook toe. Doe je mee met een weekje Digitale Detox? Dan schakel je van 10 tot 17 april je mobiele data uit, en je leven ‘in’.

Digitale Detox

Zodra de wekker gaat halen we meteen onze dagelijkse overdosis aan informatie binnen. De smartphone verslaving is een veelvoorkomend verschijnsel (dat las je ook al in dit blog). Daarom gaat Nederland een weekje aan de Digitale Detox!

De “Data off, Life on-week” is van 10 tot 17 april. Deze week zullen duizenden mensen de mobiele data op hun telefoon uitschakelen, zodat het ‘echte leven’ weer even centraal staat.

Afkicken van je digitale verslaving

Helemaal offline? Dat hoeft niet. Als je meedoet, schakel je tijdens de Digitale Detox-week alleen de mobiele data op je telefoon uit. Zo kun je optimaal genieten van pasen met je familie of het zonnetje op het terras!

Digitale verleiding

De week wordt afgetrapt op maandag 10 april in het iconische Industriegebouw in Rotterdam. Daar komt een grote groep Millennials bijeen om één week offline te gaan. Want onder Millennials is de smartphone-verslaving groot, en de behoefte aan digitale detox nóg groter.

digitale-detox

digitale detox

Ook meedoen?

  • Informatie over de Digitale Detox vind je op de website van de initiatiefnemer.
  • Om je deelname te voltooien deel je op deze facebookpagina één speciale offline ervaring die je waarschijnlijk zou hebben gemist wanneer je op je telefoon had gezeten.
  • De prijs voor de winnaar is en Nokia 3310 (vind ik overigens best ironisch).
  • Je moet tenminste 18 jaar zijn.

Back to the nineties

Weet je nog hoe heerlijk rustig het was in de jaren ’90 en alle jaren daarvoor? Nu kan ik me een leven zonder mobiel internet haast niet meer voorstellen.

Ik ben benieuwd hoe lang ik het vol houd, maar ik ga het volgende week zeker proberen! Doe je mee?

See you here, 
CoolhuntMom

BewarenBewaren