Is jouw kind ook zo’n boekenwurm? Ik zie me nóg sjouwen met tassen vol boeken uit de bibliotheek. Maar voor kinderen en ouders van nu is er Booqees: een soort Netflix voor kinderboeken. Omdat ik dit een slim initiatief vind én omdat je het twee weken gratis mag uitproberen, besteed ik er graag aandacht aan. Wil je op de tablet? Prima, ga je boek maar lezen!

Onbeperkt leesplezier in de digitale bibliotheek

Booqees is een digitale bibliotheek voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 15 jaar.

Kinderen hebben voortaan onbeperkt leesplezier, want er staan nu al ruim 1.000 populaire Nederlandstalige kinderboeken op, die ze kunnen lezen op de tablet, pc of smartphone.booquees

booqees-plankjes

De boekenplankjes. Beeld: Booqees.

Netflix voor kinderboeken

“Booqees is de Netflix voor kinderboeken,” vertelt Pieter Havermans, co-founder van Booqees.

“Ons platform is speciaal ontwikkeld voor gebruik door kinderen. Het is een veilige, kindvriendelijke leesomgeving.

De boeken worden streaming aangeboden, dus overal waar internet is, kan gelezen worden.”

Broertjes en zusjes lezen mee

Voor een maandelijks bedrag van € 6,99 krijgt een heel gezin onbeperkt toegang tot een schat aan digitale kinderboeken van toonaangevende uitgeverijen als Leopold, Holland, Kluitman, Querido Kind, Ploegsma, De Eenhoorn en Zwijsen.

“Momenteel bieden we voornamelijk fictie aan, zoals prentenboeken, avi-leesboekjes en jeugdromans,” aldus Havermans. “Maar we zijn druk bezig om ook informatieve boeken toe te voegen.”

booqees-platform

Booqees platform. Beeld: Booqees.

Lezen op je eigen niveau

De ebooks zijn bestemd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Iedere abonnee heeft zijn eigen leesprofiel en kan boeken selecteren op onderwerp en avi-niveau.

Lezertjes die daar baat bij hebben, kunnen kiezen voor een dyslexie-lettertype.

Booqees gratis proberen?

Je kunt op de website een gratis proefabonnement afsluiten. Zo kun je 14 dagen proberen of deze digitale bieb iets is voor jouw boekenwurm(en). Grijp je kans, zou ik zeggen!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren