Wearables nemen een ontzettende vlucht. Er is dan ook van alles te koop op dit gebied. Maar hoe onderscheid je slechte gadgets van slimme oplossingen? Ik geef je een overzicht van de prijswinnaars van de Wearable Technologies Innovation World Cup. Want van de 450 deelnemers bleven er maar zes winnaars over. Dat zullen dan vast wel slimme wearables zijn, dacht ik zo!

And the winners are…

1: Categorie Gezondheid

Overall winnaar van de hele conventie én de beste wearable uit de categorie ‘Gezondheid’, is astma monitoring systeem ADAMM van het Amerikaanse bedrijf Health Care Originals. Kort uitgelegd is ADAMM een wearable – gekoppeld aan een app – waarmee je de astma-aanval vóór kunt zijn, een uitkomst voor miljoenen mensen ter wereld met deze aandoening. Erg slim bedacht. Hoe het precies werkt lees je in mijn blog opgelucht ademhalen met ADAMM.

2: Categorie Sport & Fitness

Bewegings-sensor Run Up door het Zwitserse bedrijf Gait Up.
De verzamelde data uit de ‘Run Up’ helpt de drager niet alleen optimaal te presteren, ook geeft het trainers en/of therapeuten de mogelijkheid te monitoren en waarschuwen; voor onder- of overbelasting bijvoorbeeld. Deze sensor is dan ook erg handig voor mensen die aan het revalideren zijn.

3: Categorie Veiligheid

Lichtmodule i-Lume door i-Lume uit Hong Kong.
Het i-Lume systeem bestaat uit kleine, lichtgewicht lichtmodules die je bevestigt op kleding, handschoenen, schoenen, hoofdbedekking, tassen of armbanden. Met behulp van superkrachtige LED’s geeft de i-Lume superieure zichtbaarheid. Zullen we hier onze fietsende kinderen mee volplakken? Het ziet er in elk geval een stuk veiliger uit dan zo’n fietslampje op batterijen, dat het toch nooit doet.

4: Categorie Gaming & Lifestyle

Kokoon door Kokoon Technology uit Engeland.
Kokoon is een Kickstarter-project. Het is een koptelefoon die je niet alleen draagt voor voor muziek, hij helpt je ook met (in)slapen. De koptelefoon is verbonden met een app op je telefoon en geeft inzicht in je slaappatroon. Via Bluetooth krijgt de koptelefoon (op jou afgestemde) audio door, die er voor zorgt dat je eerder en beter slaapt.

5: Categorie Smart Clothing

Antelope Series door Antelope Club uit Duitsland.
Antelope Series bestaat uit sportkleding, gebaseerd op de technologie van electro muscle stimulation (EMS).

Elektrische impulsen uit de kleding maken de spiercontractie sterker, waardoor je work-out intenser en effectiever wordt. Zou zo’n sportbroekje met elektrische impulsen mijn billen gespierd maken als ik lig te Netflixen…? Zo ja, dan ben ik verkocht!

6: Categorie Smart Jewelry

Last but not least: Armband Tago Arc door L!ber8 Technologies uit Hongarije.
De Tago Arc is ’s werelds eerste ‘smart jewelry‘ die werkt zonder batterij.

Je houdt de armband eenvoudig naast een app met patronen en floep, de armband verandert naar dat patroon. Supercool! De armbanden worden vanaf mei dit jaar geleverd. In de pre-order zijn ze 299 dollar, te bestellen via L!ber8tech.

Wonderwall

Wat zou het geweldig zijn als je via een app niet alleen je armband kunt veranderen, maar ook grotere objecten, zoals een raam of een hele muur! Ik ga eens uitzoeken of die techniek al bestaat.

Een aantal slimme features – vooral op het gebied van gezondheid – vind je overigens ook in een ‘gewone’ smartwatch. Da’s tenslotte ook een wearable

En? Welke wearables uit deze lijst vind jij de beste, mooiste of slimste?

See you here,
CoolhuntMom

Beeld Tago Arc: presskit Liber8.com