Campus Party Girls

Een techfestival met uitvindingen, robotica, virtual reality, coderen, games en innovatie. Daar word ik heel blij van! Jij ook? Let dan goed op want CoolhuntMom geeft vijf familietickets weg voor de Girls in Tech & Family Day. Een hele toffe familiedag, bomvol innovatie en techniek.

Deze dag is speciaal voor meiden die het leuk vinden iets over technologie te leren. Kom op tijd want de eerste 500 meisjes krijgen het boek Project Prep van schrijfster Niki Smit. Leer coderen, drink een kopje thee met de bekendste ‘Girl in Tech’ Neelie Kroes, pimp je Instagram… er zijn zó veel leuke dingen te doen!

Een slimme meid is op haar ‘tech’-toekomst voorbereid

Dit techfestival laat zien dat tech ook interessant is voor meisjes en vrouwen. Daar sta ik natuurlijk helemaal achter. Had ik dit vroeger maar gehad! Ik wist niet beter of techniek was niet interessant, zéker niet voor meisjes. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Tech heeft de toekomst, juist ook voor onze meisjes!

Neem ook je broertje mee!

Er is voor de hele familie van alles te zien en te doen. Drones vliegen rond, robots zie je van dichtbij, je kijkt door VR-brillen met 3D special effects… en je ontmoet je favoriete vloggers en youtubers. In een codeklas leer je de eerste stappen in programmeren en er zijn games, workshops, coole apparaten en demo’s. Ook krijg je toegang tot de Drone Zone, waar de finale van het EK Indoor Drone Racen plaatsvindt. Kortom; een echte family tech dag.

De Girls in Tech & Family-dag is onderdeel van Campus Party, het grootste techfestival ter wereld voor studenten en Startups.

Girls in Tech & Family Day

Zaterdag 28 mei, Jaarbeurs Utrecht

logo-campus-party

Win kaarten voor de Girls in Tech & Family Day!

CoolhuntMom geeft vijf familiekaarten weg. Per kaart mogen er twee volwassenen en vier kinderen gratis naar binnen. Een familiekaart kost 15 euro.

Hoe win ik een familiekaart?

 • Omschrijf in een paar woorden waarom je graag dit techfestival wilt bezoeken
 • Dit doe je in de comments onder dit blog óf op de CoolhuntMom-pagina op Facebook
 • Je mag CoolhuntMom natuurlijk ook gezellig een mailtje sturen: coolhuntmom@gmail.com
 • Op dinsdag 24 mei maak ik een keuze uit de leukste inzendingen.

girls-in-tech-family-day

Wat is er allemaal te doen? 

  • ProjectPrep
   De eerste 500 meisjes krijgen het boek Project Prep. Project Prep is HET boek voor preppy girls over mode, technologie, New York en L.O.V.E! Om 11.00 uur is er een signeersessie en een meet and greet met schrijfster Niki Smit.
  • Workshops Nemo
   Workshops met Lego Mindstorms, Minecraft en 3D printing.
  • Bomberbot workshops
   Bomberbot is een volledig uitgewerkte lesmethode om kinderen van 8 tot 14 te leren programmeren op een eenvoudige en leuke manier.
  • Workshops VHTO
   Drie verschillende inloopworkshops voor meiden: Hello Ruby (5-8 jaar), MakeMakes (8-10 jaar) en AppInvention (11+).
  • Bendoo Box
   Bendoo Box is hét pakket voor kinderen die de eerste stappen willen zetten in de wereld van het programmeren met behulp van een Raspberry Pi en Scratch. Tijdens Campus Party vind de workshop ‘how to programme’ plaats.

  • Ziggo’s CodeFest
   Codeklassen / programmeerworkshops (duur: 2-3 uur). Deelnemers schrijven zich van tevoren in en nemen hun eigen laptop mee.
  • Pimp your Insta
   Pimp your Insta workshop, in samenwerking met Facebook.
  • Interactieve workshops
   – Mini Media Academy: Een combinatie van creatieve en bekende technieken, ingezet op een minder gebruikelijke manier. Met onderwerpen als hacken, apps, robotica en programmeren.
   – Touch Board: Met het Touch Board worden alledaagse voorwerpen op eenvoudige wijze interactief. Zo kun je er onder andere muziek mee maken!
   – VR Stereobril: In deze workshop op het snijvlak van techniek, nieuwe media en kunst, maken kinderen hun eigen 3D virtual reality-bril van hout.
  • Interactieve installaties
   – The Leap experience: In The Leap Experience balanceren kinderen in virtual reality boven diepe afgronden op bewegende pilaren.
   – Paperdude VR: Paperdude VR is een opstelling waarbij kinderen op een echte fiets, met een virtual reality-bril op hun hoofd, een parcours afleggen in de bekende game Paperdude: een virtuele krantenwijk.
  • Big Art Ride
   Stel je voor: racen door een stad van toen en nu, een stad die reageert op elke beweging, een stad vol prachtige kunst, een stad die ontstaat terwijl je fietst. Een coole ervaring waarmee je in een digitale wereld Europa’s meest opvallende meesterwerken, unieke kunstwerken en fascinerende culturele geschiedenis (her)ontdekt.

 • Makerspace & Experience
  In de Makerspace & Experience vind je alles over o.a. drones, robots en virtual reality.
 • Leading Ladies / Inspiring Fifty
  Girls Tea. Ontmoet de Inspiring Fifty: 50 vrouwelijke Europese rolmodellen op het gebied van technologie en laat je inspireren door de verhalen van deze dames.
 • Workshops Eibert Draisma
  Eibert Draisma laat zien hoe je met techniek creatief aan de slag kunt gaan. Eibert maakt van allerlei alledaagse dingen, technische snufjes. Tijdens Campus Party maken bezoekers ‘Battery Eaters’ en ‘Pop-up bootjes’ van slechts een kartonnen melkpak, rietjes en waxinelichtjes.

Ook zo’n zin in dit tech festival?

Laat mij dan weten waarom je graag de Girls in Tech & Family Day wilt bezoeken! Heb je overigens de CoolhuntMom Facebookpagina al geliked? Want ook daar lees je over de leukste family tech.

See you here,
CoolhuntMom