Een smartwatch is een mini-computertje, maar dan om je pols. Met een smartwatch kun je bepaalde apps zien, het weerbericht en social media alerts ontvangen, je gezondheid monitoren en GPS-coördinaten versturen. Maar gebruik je die functies allemaal wel? Dit is waar je op moet letten als je een smartwatch wilt aanschaffen.

Hoe kies ik mijn ideale smartwatch?

– Stel jezelf de vraag: ‘waar wil ik mijn smartwatch voor gebruiken?’

  • Ben je een fanatieke sporter?
  • Heb je er één nodig om je gezondheid te monitoren?
  • Ben je tevreden met een beperkt aantal functies?
  • Ga je hem voor je werk gebruiken?
  • Wil je het meest geavanceerde model, gewoon omdat het kan?

– Informeer je over de functies van het horloge dat je nodig hebt.

Er zijn drie soorten smartwatches:

1: Full Smartwatch
Bij dit type zijn het horloge en de smartwatch volledig geïntegreerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je WhatsApp, e-mail en je agenda vanaf je pols te bedienen. Ook kun je met dit horloge bellen en gesprekken ontvangen.

smartwatch

Michael Kors MKT5008: een full smartwatch. Beeld: Horloge.nl

2: Semi Smartwatch
Deze modellen hebben een verbinding met je smartphone om bepaalde gegevens uit te wisselen. Dit type is goed geschikt voor een specifiek doel, zoals sporten. Op dit horloge zitten functies als een hartslagmeter, een stappenteller, gps en een slaapritme-meter.

smartwatch

Fossil Q FTW2111: een semi-smartwatch. Beeld: Horloge.nl

3: Hybride Smartwatch
Dit type smartwatch wisselt via bluetooth een beperkt aantal functies uit met je smartphone. Denk dan aan handige features als de smartphone finder, een snelheidsmeter en een stappenteller.

smartwatch

Skagen Hybrid SKT1109: een horloge met smartwatch-functies. Beeld: Horloge.nl

– Controleer het besturingssysteem.

Check altijd of het besturingssysteem van je telefoon en je potentiële smartwatch voor elkaar geschikt zijn. Niet alle smartwatches en telefoons zijn compatibel!

Ja, ik ga er écht één kopen.

Op Horloge.nl vind je vast wel de meest ideale smartwatch voor jou (of voor je man of je vader, het is tenslotte bijna vaderdag).

Heb je tóch per ongeluk de verkeerde gekocht? Geen probleem! Binnen 30 dagen kun je het horloge terugsturen en ruilen voor een andere.

See you here, 
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren