Deel de liefde, zeg HEY!

Bijna Valentijnsdag. Ook al heb je er misschien niets mee, ik neem aan dat je je geliefde toch dicht bij je wilt hebben. Om elkaar een knuffel te geven, of gewoon even aan te raken. Want een aanraking zegt soms meer dan duizend woorden. Dit geldt helemaal voor geliefden die – om welke reden dan ook – niet bij elkaar kunnen zijn. Heb jij zo’n verre liefde? Een Nederlandse ontwerper bedacht er iets op. HEY, een revolutionaire armband waarmee je je liefje op afstand een aanraking kunt sturen.

hey-armbandenMet een knijpje

Deze uitvinding gebruikt smart technology waarmee je aanrakingen kunt versturen, waar je je ook bevindt. Het is de allereerste armband die menselijke aanraking nabootst.

Je krijgt geen schokje of vibratie, maar echt een zacht ‘knijpje’. Wanneer je de aanraking krijgt weet je dat het van de – voor jou –  belangrijkste persoon op aarde komt.

In één maand ontving deze uitvinding al duizenden likes en reacties op Facebook. Dat blijkt wel dat veel mensen op deze wearable zitten te wachten!

hey-kickstarterDe lancering van HEY is aanstaande Valentijnsdag op Kickstarter. De eerste 300 backers van dit project krijgen een flinke korting op een set armbanden (nu 65 dollar per set).

Als het doelbedrag van € 120.000 wordt behaald, wordt HEY daadwerkelijk geproduceerd.

Hoe werkt HEY?

De armband communiceert door middel van Bluetooth met je smartphone.

Het slimme ontwerp zorgt ervoor dat je nooit per ongeluk een aanraking krijgt, want om een aanraking te versturen moet je de armband op twee punten gelijktijdig aanraken.

Jouw aanraking wordt via je smartphone verzonden naar de gekoppelde tweede smartphone en armband. De ontvanger voelt jouw liefdevolle berichtje alsof er iemand heel zacht in zijn of haar pols knijpt.


HEY bracelet on Vimeo.

hey-braceletThe HEY team

HEY is uitgevonden door Mark van Rossem. Hij keek naar de huidige communicatiewereld en zag er één ding ontbrak: aanraking op afstand. Mark stelde zichzelf daarom het onmogelijke doel om aanraking verzendbaar te maken en kwam op het idee voor deze armband.

Samen met ondernemer David van Brakel, verzamelde hij een team van creatieve en technische professionals om producten te ontwikkelen die mensen dichter bij elkaar brengen. Meer info vind je op hun website.

HEY, zit me niet zo te knijpen man!

Ik vind het concept van deze armband wel tof. En hij ziet er ook nog stijlvol uit. Het is dat mijn man en ik in hetzelfde huis wonen, anders wist ik het wel…. alleen zou ik bij gebruik van de armband wel een afspraak maken over het aantal ‘knijpjes’. Voor je het weet erger je je kapot en is je relatie over!

See you here, 
CoolhuntMom

Ps: vind je het leuk om over slimme wearables te lezen, dan is dit blog (met de zes beste wearables ter wereld) wel wat voor jou.