Een extra oogje in het zeil

Wanneer ik op het strand mijn moeder kwijt was en weer eens huilend naar ons vaalblauwe windscherm liep te zoeken, was er altijd wel een aardige mevrouw die me naar de reddingsbrigade bracht. Toen ik eenmaal zelf kinderen had, kalkte ik mijn mobiele nummer op hun onderarm. Later had je daar speciale armbandjes voor maar die ‘stomme kriebeldingen’ wilden mijn kinderen niet om. Tegenwoordig ben je als moeder niet meer afhankelijk van aardige mevrouwen of stomme bandjes om je kind terug te vinden. De kids van nu dragen gewoon een hippe ketting of armband met een ingebouwde tracker.

Op een gegeven moment bereiken je kinderen de leeftijd om lekker zelfstandig buiten te spelen. Aan de ene kant is het fijn dat je niet altijd meer mee hoeft maar aan de andere kant kan die nieuwe zelfstandigheid ook wel eens lastig zijn.

Voor je het weet rent je kind tóch te dicht naar dat drukke kruispunt of speelt het in huis bij een nieuw buurtvriendje (van wie jij het bestaan nog niet kent). Als je kind nog te jong is voor een telefoon, kan een tracker de oplossing zijn.

Hoe werkt zo’n tracker?

Een tracker is een een apparaatje dat werkt door middel van GPS (Global Positioning System). Oftewel; de positie van de tracker wordt bepaald aan de hand van een satelliet. De ouder heeft een ontvanger (of app) en het kind draagt een leuke armband, ketting of hanger, voorzien van een tracker.

De makers hebben goed over de tracker nagedacht;

  • Je krijgt een melding als je kind buiten een ingestelde zone komt
  • Je ziet op de ontvanger dat het kind ergens is aangekomen, bij opa en oma bijvoorbeeld
  • Je kunt je kind een berichtje sturen (we kunnen eten!)
  • Je kind kan jou bereiken wanneer het je iets wil vertellen
  • Je ziet in één oogopslag waar je kind zich bevindt, ook in het buitenland (handig voor op reis)

Wat kost het?

Spotter

Er zijn verschillende trackers op de markt. Je hebt ze met een prepaid kaart of abonnement.

Ik zet er enkele voor je op een rij;

De grote vraag is natuurlijk of het wel nodig is, het tracken van kinderen.
Ik vind dat iedereen dat lekker zelf mag bepalen! Wat vind jij?

See you here,
CoolhuntMom