Ongeveer 10% van alle kinderen in groep 1 is wel zindelijk, maar plast overdag nog in zijn of haar broek. Twee per klas dus. De meeste kinderen groeien er gelukkig overheen. Als het broekplassen langer duurt, wordt het vaak een probleem waar zowel het kind als de ouder zich voor schaamt. Geen kind op de basisschool wil toch nog een luier aan?

Te druk met spelen!

incontinentie-kind

Voorbeeld van absorberende slip voor jongens. Beeld: Dry&Cool

Vroeger dacht men dat incontinentie bij kinderen kwam door psychische problemen, maar dat is lang niet altijd het geval.

Andere redenen voor ‘ongelukjes’ zijn bijvoorbeeld verstopping, een overactieve blaas, een ontsteking in de urinewegen, heel hard giechelen of het gewoon veel te druk hebben met spelen!

Dry&Cool uit Engeland vond er iets op: slimme onderbroekjes. Ze zien er heel gewoon uit, dus je kind hoeft zich geen zorgen te maken dat hij of zij gepest wordt.

De broekjes lijken op iets wat een kind normaal zou dragen. Met kleuren waarop je het verschil tussen nat en droog zo min mogelijk ziet.

Onzichtbare ongelukjes

De slimme onderbroek is geen luier, maar biedt alleen wat onzichtbare hulp. Het broekje heeft een vast absorberend laagje waardoor de urine in de onderbroek blijft. Eén broekje absorbeert ongeveer twee plas-ongelukjes.

incontinentie-kind

Voorbeeld van absorberende slip voor meisjes. Beeld: Dry&Cool

Slimme slips voor kinderen van 5 tot 14 jaar

De broekjes zijn verkrijgbaar in 5 verschillende maten, voor jongens en meisjes van 5 tot 14 jaar.

Omdat je ze op een Engelse website bestelt, is de levertijd 2 tot 4 dagen. Ze kosten 15 pond per stuk en per order betaal je 4,82 pond aan ‘shipping fee’.

Meer informatie (waaronder nuttige links en meer achtergrondinformatie over incontinentie bij een kind) vind je op deze website: incontinentie ondergoed kind.

Ik hoop dat dit blog jou en je kind weer een stukje verder helpt!

See you here,
CoolhuntMom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren