Generation Discover

Vanaf 2020 zijn wetenschap en technologie verplichte vakken in het basisonderwijs. Om scholen bij de introductie van deze vakken te ondersteunen, ontwikkelde Shell de ‘Generation Discover Bright Ideas Challenge’. Groepen 7 kunnen gratis meedoen. Bij deelname aan de Challenge bezoekt de hele klas de rondreizende ‘Generation Discover Dome’. Doet de school van jouw kind niet mee? In het weekend kun je deze futuristische ‘hub’ gratis met je gezin bezoeken.

Bright Ideas Challenge

Via de Challenge komen leerlingen op een interactieve en inspirerende manier in aanraking met wetenschap en technologie. Het is de bedoeling dat zij zélf tot allerlei slimme ideeën komen, die een positieve bijdrage leveren aan hun eigen toekomst. De winnaars maken kans op het realiseren van hun idee in virtual reality.

De ideeën worden gepresenteerd tijdens de tweede editie van het Generation Discover Festival (in oktober 2017). Daar wordt ook de landelijke winnaar gekozen. Ik ben benieuwd wat het allerbeste idee wordt!

generation-discover-dome

Ontdekken in de Dome. Beeld: Shell.

Een blik in de toekomst

Klassen die de Bright Ideas Hub bezoeken, doen aan drie interactieve tafels inspiratie op voor hun idee.

Zij verkennen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Dit alles onder begeleiding van een gezellige robotische gastvrouw.

Door de Challenge leren ze vaardigheden die voor kinderen in deze 21e eeuw enorm belangrijk zijn (zoals je ook in dit blog kunt lezen).

generation-discover

Opening Generation Discover in Rotterdam. Beeld: Shell.

Tandenpoetsen met je mobieltje?

Deze week was de opening van de rondreizende Generation Discover Bright Ideas Hub in Rotterdam. Leerlingen van basisschool De Globetrotter uit Katendrecht en YouTube sensatie Dylan Haegens waren er bij.

Dylan Haegens: “Ik vind het super leuk om te zien hoe deze kids worden geïnspireerd om hun dromen na te jagen. Zelf heb ik het geluk om als YouTuber mijn brood te verdienen met datgene wat ik leuk vind, en dat wens ik iedereen toe. Ik ben heel benieuwd naar alle coole ideeën die de kinderen gaan bedenken. Schoenen waar je mee kan vliegen zonder de lucht te vervuilen? Een mobieltje dat werkt op zonne-energie en waarmee je ook kan tandenpoetsen? We gaan het meemaken!“

Ik kende deze Youtuber niet, maar ik vind hem nu al leuk om onderstaand filmpje. Let maar eens goed op, lieve kijkbuiskindertjes!

Gratis tickets Generation Discover Dome

De Hub staat twee weken lang op vijf verschillende locaties. Na Rotterdam reist de hub door naar Helmond, Amsterdam, Enschede en Emmen.

Ben je nieuwsgierig naar deze futurische Dome? In het weekend zijn alle bezoekers welkom. Je kunt je gratis inschrijven via  www.generationdiscover.nl/brightideas.

Misschien een leuk idee voor in de voorjaarsvakantie?!

See you here, 
CoolhuntMom